Search This Blog

by Petra Dzvoníková

July 20, 2019

DARČEKY NA 1. NARODENINY


Ahojte! Jednou z najčastejších otázok pred, ale aj po Sárkiných prvých narodeninách bolo, čo sme jej kúpili. Pýtali ste sa ma to v instagramových askoch aj v správach a často som vám pred jej narodeninami nevedela odpovedať, pretože som nemala nič naplánované. Mojim rodičom aj svokrovcom sme už dávnejšie povedali, čo by sa nám pre ňu hodilo a tým pádom také to "potrebné" sme mali vybavené. Pôvodne som jej chcela kúpiť nejaké pekné knižky, ale k tomu som sa zatiaľ nedostala a mám to v pláne asi len tak, mimo nejakého sviatku. 

Čo sa týka 1. narodenín, nechcela som ju zavaliť veľkým množstvom darčekov, čo sa mi nakoniec nepodarilo ukočírovať a dostala toho až-až. Predsa len, starým rodičom v tomto asi moc nerozkážete, že?  Nie som si istá, že je to úplne najlepšie, ale to sa asi uvidí až o pár rokov. Aspoň to bol však pre mňa popud vytriediť jej hračky a nechať ich jej len zopár, zvyšok zabaliť do krabice a časom niekomu darovať. Viete, ja si totiž myslím že to, že ja som mala ako dieťa fakt veľa hračiek spôsobilo, že som si ich nie úplne vedela vážiť a má to na mňa vplyv do dnes. Veľa vecí si nevážim tak, ako by som možno mala, pretože ich beriem ako samozrejmosť. A ak niečo chcem, tak si to kúpim, aj keď to možno nie je najrozumnejšie. Snažím sa na sebe v tomto ohľade pracovať, ale stále to nie je také, ako by som si priala a často sa nechám ovládnuť prvotným "to musím mať" a potom si nadávam. A niekedy si ani nenadávam a to je ešte horšie, haha. Každopádne, chvalabohu mi naši nekúpili úplne všetko, čo mi videli na očiach, lebo to by bola asi fakt katastrofa. No, koniec mudrovania, poďme na vec - čo dostala Sárka na 1. narodeniny? 

My sme Sárke v podstate kúpili len dve veci, z toho o jednej som ja ani nevedela, kým nám ju nepriniesol kuriér a druhú som sa rozhodla kúpiť asi 4 dni pred jej narodeninami. Tá prvá bola veľká plyšová veľryba Gerda, ktorú Viktor videl niekde v telke (tuším Dámsky klub, ktorý pozeráva kým ja pracujem, haha, alebo možno teleráno) a tak sa mu zapáčila, že ju hneď objednal. Druhá je zas šmykľavka do suchého bazénu s guličkami, ktorý dostala na Vianoce. Mala som ju v pláne dokúpiť už odkedy sme kúpili guličkový bazén, ale počítala som s tým, že možno až na ďalšie Vianoce, alebo na druhé narodeniny. Ani nie týždeň pred týmito narodeninami som si však uvedomila, že už mesiac alebo dva dozadu dokázala sama vyliezť na rebrík (a to sme si všimli až keď bola na treťom stupienku prosím pekne) a preto by to nemusel byť zlý nápad. A veru nebol. Prvý deň bola opatrná, nevedela presne ako na to, chcela dopomoc a na druhý deň už sa šmýkala aj vyliezala hore sama ostošesť. Tretiu vec ktorú sme jej dali za nás bola vlastne vec, ktorú sme dostali ako darček od firmy Forbaby, s ktorou už pár mesiacov spolupracujem a je to krásny drevený xylofón od Little Dutch. Týmto ešte raz ďakujem ako za darček, tak aj za skvelý prístup a naozaj úžasnú spoluprácu! Mimochodom, máme od nich aj všetky veci značky TommeTippee, s ktorými sme nadmieru spokojní. Oh a aby som nezabudla, dostala od nás aj raw tortu z Befresh, mangovú bez orechov, ktorú mohla papať aj ona, aj keď viac sme si pochutili asi my. 


Od mojich rodičov som si pre Sárku vypýtala učiacu vežu. Sami nevedeli, čo by jej kúpili a tak to bol win-win. Vlastne tripple win, keďže Sárka tento darček od začiatku využíva niekoľkrát denne a naozaj si ho nevieme ani my vynachváliť. Naša učiaca veža je zo stránky uciacaveza.sk a my máme konkrétne: Nastaviteľnú (výškovo), activity (počítadlo a magnetická tabuľa), so zvislými tyčkami (ktoré jej aj tak nebránia v tom, aby sa ťahala vkuse hore na kuchynskú linku, aj keď jej to značne sťažujú) a aj rozmer stojacej plochy máme na mieru - 30x40cm. Farbu máme tuším bledošedú. Od našich dostala aj jeden darček k nim domov a to oranžovú Tatrovku, na ktorú sa fakt dosť vypytujete a ja som doteraz nevedela, odkiaľ je. Zistila som to, ale asi vás nepoteším - je z českého Kauflandu, kde ju mali pred zhruba 2 mesiacmi.  

Od mojej sesternice ešte dostala plyšáka, ktorého s ňou berieme do kočíka a do auta a tuším si ho celkom obľúbila. Ževraj je to hroch Oscar (povedala sesternica, nie Sárka). 

No poďme na Viktorových rodičov, od ktorých toho dostala najviac. Im sme pomohli s výberom trojkolky (resp. ono je to skôr odrážadlo ako trojkolka, keďže to nemá pedále) pre Sárku, ktorá sa bude dať časom transformovať na odrážadlovú dvojkolku, alebo ako to mám nazvať, haha. Ja som síce vždy tvrdila, že by som pre ňu chcela drevené, ale nakoniec sa mi zapáčilo jedno z recyklovaného materiálu značky Wishbone, ktoré sa dá údajne využívať od 1 do 6 rokov. Zatiaľ je jej bohužiaľ priveľké, ale snáď čoskoro dorastie. Ďalej od nich dostala dreveného húpacieho koníka, ktorý jej veľkosťou vyhovuje veru lepšie. A takisto od nich dostala u nich v záhradke malé zakryté pieskovisko aj s hračkami doňho. 


Last but not least, aj od Viktorovej sestry dostala plyšového macíka až z ďalekého (tuším) Bangkoku. Toho sme jej nechali u starých rodičov, keďže tam ešte plyšáka žiadneho nemá a doma sa jej ich akýmsi nedopatrením nazbieralo požehnane. 

Takže to by bolo všetko. Verím, že som aspoň niekomu z vás pomohla tým, že som konečne dala dokopy informácie čo je odkiaľ, lebo doteraz som vám odpisovala akurát tak že netuším, odkiaľ čo je, lebo to bol darček, čo vás asi moc nepotešilo. Mám dojem, že je toho naozaj viac než dosť a dúfam, že sa všetci na Sárkine ďalšie sviatky umiernime, inak sa obávam, že sa v tých veciach utopíme. Už teraz si hovorím, že tu toho máme až-až. Možno to bude lepšie, keď jej konečne spravíme detskú, ale aj to asi ešte potrvá. Mimochodom, aj inšpirácie na detskú izbu by som vám sem časom rada dala, keďže ich už nejaký čas zbieram. Chceli by ste vidieť, čo sa mi páči? 

No comments:

Post a Comment

Fun

Education

Podcasts