Search This Blog

by Petra Dzvoníková

December 13, 2018

SME PRESŤAHOVANÍ!


+ľ+Tak, sme presťahovaní! Istým spôsobom cítim obrovské odľahčenie a na moje vlastné prekvapenie mi ani nebolo až tak ľúto za tými našimi Slnečnicami. Možno len za tou americkou chladničkou a samozrejme aj posteľou. Nie že by to bola nejaká úžasná posteľ, ale momentálne nám tie postele trošku komplikujú život .. Tá, ktorú sme si objednali je ešte vo výrobe a tak sme si zatiaľ zaobstarali nafukovací matrac. Ktorý by síce nebol až taký hrozný, keby sme nemali Sárku. Tá bola prisunutá v postieľke a akosi sa jej to celé nepáčilo.

Keď sa v noci zobudila na kŕmenie, preložila som si ju k nám ako vždy, ale na tej nafukovačke to nebolo ono. Nerovný povrch jej moc pohodlný nebol a mne sa tiež veľmi nepáčilo, keď jej hlava zapadla do jednej z tých priehlbín .. tak som ju vždy preložila naspäť do postieľky, lenže na to sa zobudila (aj keď to už celkom dlho nerobievala a vždy spala ďalej) a tak sme pokračovali dokola .. až som to nevydržala a presunula som sa s ňou do vedľajšej izby, kde je posteľ Viktorovej sestry a uložili sme sa tam. 

Síce sa mi včera v noci zobudila len raz, alebo dvakrát (veľmi si to nepamätám, keďže jej vždy len dám papať a spíme ďalej), dnes v noci to už zas bolo o niečo horšie. Kým som nebola pri nej, spokojne si spinkala a keď som sa uložila večer aj ja, bola hore snáď každú hodinu. Viete si predstaviť moje zúfalstvo .. nie len že spím v oddelenej izbe a posteli ako Viktor, ale ani mi to nepomáha v tom, kvôli čomu sme sa tak rozhodli fungovať, kým dorazí posteľ .. 

Dnes nám prišla nová postieľka, ktorú sme pre Sáru objednali a tak dúfam, že nám pomôže tá .. lebo inak už neviem. To sťahovanie je zjavne pre Sáru minimálne tak náročné, ako pre nás, ale tým, ako to znáša, ho robí omnoho ťažším aj pre nás. Odkedy sa narodila, ešte nikdy som nebola tak vyčerpaná, ako teraz. Aj keď sa musím priznať, že to oddelené spanie mi trochu pomohlo. 

A keď sa pozriem na tú horu krabíc, ktorá čaká na vybalenie a usporiadanie a na ten kopec vecí, ktoré chcem (a potrebujem) do Vianoc stihnúť, nie je mi veru všetko jedno. Ale ešte sa neopúšťam, momentálne balansujem na takej tej hranici medzi zúfalstvom a "nestresuj, je to v pohode". Tak snáď ma to preklopí na tú druhú stranu. 

Mimochodom, dnes Viktorovi konečne schválili dovolenku a hneď potom ide na rodičovskú, takže nás čaká pol roka spoločnej starostlivosti o Sáru, v preklade: budem mať viac času na robotu. A robotou myslím blog, vlogy, videá, grafiku .. jednoducho, tvorivú činnosť. A ani si neviete predstaviť, ako sa na to už teším! Momentálne mi to neskutočne chýba a o to viac preto, že sa k tomu neviem dostať. Ale! Čoskoro si tu konečne spravím nejaký malý kútik pre seba a v ňom budem tvoriť! Samozrejme, je to momentálne skôr hobby ako robota, ale keď to nazvem prácou, viem to brať viac profesionálne. Viem si dávať deadline-y a budem to proste brať ako robotu.

Mám v pláne si vyhradiť pár hodín do týždňa (niečo ako taký part-time job), počas ktorých bude mať Viktor 100% Sáru a ja sa budem 100% môcť venovať práve tvorbe. Možno sa mi to síce podarí všetko uskutočniť až po Vianociach, alebo po Novom roku, ale podľa mňa radšej trošku neskôr, ako nikdy, či?

Dovtedy takisto dúfam, že sa mi podarí nejak zorganizovať aspoň našu "spálňu" (sú tam úvodzovky, lebo je to momentálne skôr sklad ako spálňa .. nečudo že sa tam teraz tak na hovno spí), aby to tu bolo viac pohodové.

Inak .. keď už som sa točila okolo tých Vianoc a Nového roku .. Vianočný spirit ma tento rok zatiaľ obchádza. Väčšinou mám napríklad darčeky hotové a nachystané tak dva mesiace pred Vianocami, teraz nemám ani polovicu a to majú byť o 10 dní Vianoce .. ale aspoň že ma to až tak nestresuje. Ako ste na tom vy?

A kým tento chaotický post dopíšem, ešte jedna otázka na vás všetkých, ale najmä na mamičky - čo vy a tohtoročný Silvester? Aké máte plány? My budeme pravdepodobne doma, neviem vlastne, kam inam by sme išli .. a takto pekne vo štvorici: ja, Viktor, Sára a pes. A celkom sa na to teším, pretože odkedy sme s Viktorom spolu, nebol nám dopriaty ani jeden Silvester osamote. A ten minuloročný bol katastrofálny, takže dúfam, že teraz si to vynahradíme. Pripíjať asi nebudeme, aj keď som počula, že dať si prosecco alebo víno by nemalo vadiť ani keď kojíte .. tak neviem.

Mimochodom, ešte posledná vec - prednedávnom som vyjadrovala svoj postoj k alkoholu a aj keď stále platí, že si kľudne dokážem predstaviť, že by som žiaden alkohol už nikdy nevypila, istým spôsobom som pookriala v tom, že sa tomu až tak nebránim. A predstava, že si s Viktorom niekedy večer sadneme a dáme si pohárik whiskey ako za starých čias, sa mi celkom začala páčiť .. ale na to si asi ešte počkáme. On má pre nás ževraj odloženú jednu fľašu Taliskeru, ktorú dostal od rodičov na tridsiatku, tak sa k nej možno niekedy aj dopracujeme. Alebo k tomu Moetu, ktorý sme dostali ako svadobný darček od Rakúšanov.

No, mám taký dojem, že toto bol asi môj najchaotickejší post ever. Ale presne tak chaotická je momentálne aj moja hlava, ak mám byť úprimná. Chvíľu riešim, že musím dovybaľovať krabice, potom zas že som unavená a chcem si chvíľu posedieť pri telke, potom schytím mobil a odpisujem na instagrame, kým stihnem spraviť čokoľvek iné, zobudí sa Sára a až keď ju večer uložím si spomeniem, že by som už fakt mala začať robiť tie Vianočné darčeky .. (áno, tento rok som velice kreatívna a namiesto kupovania tvorím ..). A keď ležím v posteli, uvedomím si, že som vôbec nevlogovala .. a začne ma napadať kopec tém na články a videá, ktoré si samozrejme nezapíšem a do rána na ne zabudnem.

Well, snáď sa mi čoskoro podarí upratať ten byt .. a potom aj svoj čas a nakoniec robotu, myšlienky, plány, projekty .. A vám zatiaľ ďakujem, že vás bavím, aj keď môj content momentálne pokulháva. A ďakujem za to množstvo úžasných správ, ktoré ste mi poslali k sťahovaniu o tom, ako nám držíte palce a nech to zvládneme. Ja verím, že aj vďaka vám to zvládneme o čosi lepšie a krajšie, keď na nás toľko myslíte ♥

No comments:

Post a Comment

Fun

Education

Podcasts