Search This Blog

by Petra Dzvoníková

February 19, 2018

YVES ROCHER GRAND ROUGE | REVIEW


Ahojte! Po dlhšej odmlke som naspäť aj s novým článkom a tentokrát to bude opäť recenzia na dekoratívnu kozmetiku. Na Valentína si totiž ku mne našiel cestu balíček od Yves Rocher, v ktorom sa nachádzali 4 sprchové gély a tri rúže - z toho dva klasické, matné a jeden tekutý, taktiež s matným finishom. Keďže sprchových gélov mám momentálne viac, ako dokáže moja kúpeľňa uniesť, tieto štyri putovali rovno našim najbližším - sesternici, švagrinej, mojim rodičom a manželovým rodičom.

Rúže som si však nechala a rozhodla som sa ich pre vás otestovať. Som si istá, že sa aj medzi vami nájdu takí, ktorí od Yves Rocher nemali žiadne, tak ako ja a sú zvedaví, ako rúže od tejto značky obstoja. V prvej časti článku vám čo-to poviem o tých "klasikách", v druhej často napíšem niečo o Grand Rouge v tekutej podobe. 


Hi guys! I am back after a short break with a new post and this time, it will be another beauty product review. On Valentine's Day, I've received a package from Yves Rocher. It contained four shower gels and three lipsticks - two "classic" ones, matte and one liquid lipstick, also with a matte finish. Since I have more than enough shower gels at the moment, I gifted those to my closest ones - my cousin, my sister-in-law, my parents and my husband's parents. 

I kept the lipsticks however and decided to test them for you. I am sure that there are some of you, who didn't try any lip products from Yves Rocher, like me, and are curious as to how these are. First, I will tell you a little about the "classics" and in the second part of this post, I will review the liquid lipstick. 



MATNÝ RÚŽ NA PERY GRAND ROUGE

Keď som otvorila balíček od kuriéra, tieto dva rúže ma v ňom okamžite zaujali najviac, už len svojím zovňajškom. Majú elegantný zlatý obal s lesklým spodkom a matným vrchom. Napriek tomu, že sú na dotyk veľmi ľahké (ťažké produkty pôsobia luxusnejšie), nepôsobia lacno. Na čare nestratili ani po otvorení, keďže sú krásne, ostro tvarované a majú vyryté logo Yves Rocher. A voňajú asi najlepšie zo všetkých rúžov, ktoré som doteraz na perách mala! 


MATTE LIPSTICK GRAND ROUGE

When I opened up the package from Yves Rocher, these two lipsticks were the ones that caught my attention the most. They have an elegant, gold packaging with shiny bottom and matte top. Even tough they are pretty light (heavy products have a more luxurious feel to them), they don't come off as cheap. They also didn't become less interesting after I opened them, because they have a beautiful, sharply formed tip and a the Yves Rocher logo engraved on them. And I don't think that I've ever had a lipstick that smelled nicer than these! 


ODTIEŇ 150

Tento odtieň ma na prvý pohľad očaril ešte predtým, než som si ho stihla swatchnúť, prípadne dať na pery. Má jemne ružový odtieň a pôsobí na perách veľmi prirodzene. Napriek tomu, že má byť matný, mi však úplne matný nepríde. Skôr mi pripomína rúže s takým velvetovým finishom, ale priznám sa, že to môže byť aj tým, že mám pod ním balzam na pery. Bez toho si na pery žiaden rúž nedám! Bohužiaľ, čo sa týka výdrže, nie je to žiadna sláva. Aj keď, úprimne, ktorý z týchto "klasických" rúžov vydrží dlho? Najmä keď s ním pijete a jete? 


SHADE 150

I fell in love with this shade before I even swatched it, or put it on my lips. It has a very light, pink shades and looked very natural on the lips. Even though it's supposed to be matte, I think that it has more of a satin finish. But that can also be caused by the fact that I apply it on top of a lip balm. I don't apply any lipstick without a lip balm first! Unfortunately, it doesn't last that much on the lips. But let's be honest - which "classic" lipstick does? Especially if you eat and drink while having it on? 


ODTIEŇ 152

Farba tohto odtieňa je snáď tá najkrajšia na jar a leto, čo poviete? Napriek tomu, že na mňa v obale pôsobil dosť tmavo (až do červena), na perách má skôr ružovo-jahodový nádych. Zároveň mám pocit, že tento odtieň musí svedčiť snáď každému! Čo sa týka zloženia, stále mi nepríde úplne matný, ale určite matnejší, ako ten druhý odtieň. 


SHADE 152

The color of this lipstick is the perfect spring and summer shade, don't you think? Even though it first looked a little too dark (reddish), on the lips, it's much more of a strawberry pink color. I feel like this shade would look amazing on just about everyone! When it comes to the texture, it's a little more matt like than the first one, but still - not completely matt. 



TEKUTÝ RÚŽ S MATNÝM EFEKTOM - ODTIEŇ 112

Čo sa týka tohto produktu, bola som voči nemu asi najskeptickejšia zo všetkých troch. Predsa len, čo sa týka tekutých rúžov, viem o nich svoje a mám ich zaradené do dvoch kategórií - v jednej sú tie od Kylie Cosmetics, na ktoré nedám dopustiť a v tej druhej sú všetky ostatné. Síce som používala aj iné, napríklad od Lime Crime, ešte žiadne sa mi neosvedčili tak, ako tie od Kylie. A preto si už žiadne iné nekupujem. Neznamená to však, že by som pohrdla testovaním tekutých rúžov aj od iných značiek a musím sa priznať, že tento ma zatiaľ veľmi pozitívne prekvapil. Napriek tomu, že mi aplikátor na prvý pohľad nebol vôbec sympatický, pretože mi prišiel príliš veľký. Na moje veľké prekvapenie sa ním produkt nanášal úplne bez problémov a dokonca som si ním vedela vytvarovať pery aj bez toho, aby som predtým použila ceruzku, ako to robievam bežne. Celkom dlho mu trvá, kým zaschne, ale za to celkom dlho vydrží. Ak sledujete moje instastories, mohli ste naživo sledovať jeho výdrž. Po pár hodinách a jedle držal ešte stále krásne na perách a dokonca sa nerozpíjal, až na kútiky pier, čo nie je nič nezvyklé. Takže za to má u mňa veľké plus. Pozor však na swatche - stihla som si ním zaprasiť celé bledoružové nohavice, lebo som sa ním o ne omylom obtrela. Na ruke totiž nezaschol vôbec! Ach, a ešte jedna dôletižá vec - nevysušuje pery! 


LIQUID LIPSTICK WITH MATTE EFFECT - SHADE 112

When it comes to this particular product, I was pretty skeptical. When it comes to liquid lipsticks, I have my mind pretty much set and I divide them into two categories - the first category are the Kylie Cosmetics Lipsticks and the second category are all other brands. I have been using different brands in the past as well, for example Lime Crime, but none of them were as good as the ones by Kylie. That's why I don't even bother spending money on any other kind anymore. However, I love trying them out if I am gifted any and this one has positively surprised me. I didn't like the wand at first, because it looked a little too big, applying the product was effortless with it. I could form my lips even without a lip-pencil, like I am used to. It takes a little longer for this lipstick to completely dry, but it lasts pretty long. If you are following me on instagram, you could watch me test this lipstick on my instastories. It lasted a couple of hours and even lasted throughout dinner (eating and drinking). It didn't smudge, only a little bit in the corners of the mouth, which isn't that unusual for a liquid lipstick. So that gets a huge plus from me. But be careful when swatching - I managed to get it all over my light pink pants, because it didn't dry on my hand at all! Oh and one more important thing - it doesn't dry out the lips! 


FINÁLNE HODNOTENIE

Celkovo tieto rúže hodnotím veľmi pozitívne, najlepšie však v mojich očiach (resp. na mojich perách) obstál práve tekutý rúž. A to som vám ešte ani nepovedala, koľko stojí! Jeden z matných rúžov zoženiete za 12,90 Eur, momentálne na Yves Rocher v zľave za 10,30 Eur. Tekutý rúž kúpite zas za 11,90 Eur - momentálne v zľave 8,90 Eur! Vzhľadom na cenu vám teda práve tento rúž môžem odporučiť všetkými desiatimi! 



FINAL RATING

Overall, I rate these lispticks very positively. However, the liquid lipstick is the best in my eyes (or rather on my lips). And I haven't even mentioned the price yet! One of the matte lipsticks can be bought for 12,90 Euro and the price of the liquid lipstick is 11,90 Euro! So especially looking at the price for the quality, I can highly recommend the Grand Rouge liquid lipstick! 


1 comment:

  1. ešte som od nich žiadne rúže neskúšala :) tá cena je fakt fajn..možno by som ich mala zvážiť ;)

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts