Search This Blog

by Petra Dzvoníková

February 21, 2018

I DON'T FEEL CREATIVE


Musím sa vám s niečím priznať. Už dlhšiu dobu mi chýba kreativita a úprimne? Ničí ma to. Tak rada by som postovala 3-4 krát do týždňa, ako som to robila na začiatku, ale chýba mi inšpirácia. Prečo? Vlastne si nie som úplne istá. A aj keď už mám nápad na nejaký post, nedokážem si poriadne nájsť priestor na nafotenie pekných fotiek a na napísanie textu. Mám ale takého tušáka, že to všetko súvisí s mojou prácou - v ktorom neskutočne chýba kreativita a posledné mesiace sa v ňom cítim dusená. Keď som pre túto firmu začala pracovať, bavilo ma chodiť do práce a vážne ma bavilo robiť to, čo som robila. A teraz? Neznášam vstávať do roboty, neznášam moju "každodennú prácu" a vôbec, ale vôbec ma to už nebaví. A najviac mi na tom celom vadí to, že to tak veľmi ovplyvňuje aj môj osobný život, aj blogovanie. Keď som v robote vystresovaná (slovíčko "keď" tu nie je tak úplne na mieste, pretože som vystresovaná vždy keď pracujem), nedokážem to zakryť, alebo nedávať najavo. A keďže pracujem z domu a môj manžel rovnako, je každý deň svedkom toho, ako od rána do večera nadávam a som vytočená. Vytváram okolo seba doma negatívnu atmosféru a to ma ničí. Zároveň však viem, že frustráciu nejak musím dostať von, pretože inak by som skolabovala, alebo by som si opäť zažila burnout, ako takto pred rokom. A to si nemôžem dovoliť, vzhľadom na to, že som tehotná. 

Po práci som väčšinou tak vyšťavená, že vždy sa musím donútiť, keď mám ísť niečo robiť. Už tak dlho sa mi nestalo, že by som si povedala, že by som niečo chcela robiť, niekam ísť a aj by som išla. Vlastne si neviem spomenúť, kedy naposledy som takto niekde bola! A toto je presne to, čo priamo ovplyvňuje aj blogovanie. Ťažko v sebe hľadám energiu na niečo kreatívne, ísť niečo nafotiť, podeliť sa s vami a fakt mi to chýba! Takže ak mám byť úprimná, počítam dni do materskej dovolenky. Áno viem, že to nie je žiadna dovolenka, ani oddych, ale som si istá, že v mojom prípade to bude obrovská mentálna očista. Samozrejme, že budem mať plné ruky práce s bábätkom a budem bývať vyčerpaná. Ale zároveň som si istá, že keď už si nájdem chvíľku času pre seba, budem ju chcieť stráviť niečím kreatívnym, niečím, čo mi bude robiť radosť. Napríklad blogovaním. 

Viem že tento post nie je obzvlášť inšpirujúci a veľmi ma to mrzí. Som si istá, že sem nechodíte čítať o mojich problémoch. Potrebovala som to však dať von. Musela som sa s vami podeliť o to, čo ma momentálne trápi. A možno keď som to teraz dala von, sa to zlepší. Aspoň v to dúfam! 

S láskou, Petush


Guys, I don't feel creative and it's eating me up inside. I would love to post 3-4 times a week here, as I used to, but I just don't feel inspired at the moment. Why? I really don't even know. And even if I have an idea for a post, I just can't seem to find the time to take the pictures, or write it. I suppose it has a lot to do with my full time job - which is not creative at all and in the last couple of months, I have felt suffocated by it. When I started working for the company I work for now, I used to love going to work, I really liked what I was doing. And now? I hate waking up to work, I hate doing what I do and I don't enjoy it one bit. And what I hate the most is that this is also affecting me in my personal life and in my blogging. When I am stressed at work (I guess "when" is not the right word here, because I am always stressed when I am working, always on the edge), I can't hide it. And since I work from home and my husband does as well, he is the one having to witness it all day, every day. I feel like I am creating a negative atmosphere here at home. At the same time, I have to let my frustrations out somehow, because otherwise, I would collapse or have a burn out, like I did a year ago. And I can't allow that to happen, since I am pregnant. 

After work, I am always so drained of all energy that I have to make myself do something each and every time, it's never just like - oh, I am in the mood to do this! So I go do it. NEVER! And that's the part which affects my blogging as well. I just never find the energy to do something creative, take pictures of it and share it with you, even though I would love to and sometimes I really miss it! So to be honest with you, I am counting the days until my pregnancy leave. Because even though I am a 100% sure that it won't be "a vacation", for me, it will be a mental vacation. Sure I will have my hands full with the baby and sure I will be fatigued. But I am also very sure of the fact that I will enjoy it much more than what I am doing right now. And that IF I will have a little time to spend by myself, I will want to spend it by blogging. 

I know that this post isn't inspiring (which is what I am trying to achieve here on my blog) and I sincerely apologize for that to you, my readers, but I just needed to let it out. I needed to let you know my state of mind of the moment. Maybe now that I have let it out, it will get better? I certainly hope so! 

Love, Petush 

2 comments:

  1. Možno je to preto ze máš jednoducho už akúsi "ponorku". Predsa pracovať z domu, robiť všetko z domu, nie je bohviečo. Ja LED som bývala dlho zatvorená doma som mala také stavy stále viac akási unúdená, bez energie na niečo. Hoci som veľmi chcela. Treba skúsiť chodiť viac von na prechádzky atď. Plus aj tehotenstvo do toho. Si v druhom stave, takéto pocity sú aj normálne. Hlavne všetko s kľudom. Prvé začni deň nejakým pekným spôsobom a tak začni pracovať. A menej negatívny ty. Skus to nejak prepnúť na pozitívnu vlnu. :)

    ReplyDelete
  2. Och to ma veľmi mrzí, čo čítam. Ako som článok čítala chystala som sa ti napísať, že mne keď sa toto pred nejakým časom tiež stalo - tak sa mi zdá, že raz som sa takto verejne ,,vyplakala" na instagrame a v tom momente ako keby uťalo a tým zlým dňom bol koniec ... som bola prekvapená, že takéto niečo mi zabralo :/ Nezúfaj alen, si krásna keď sa usmievaš, rada ťa sledujem na Instagrame aj s bruškom aj všetko.. Neskláňaj hlavu, teš sa na bábätko na všetko čo bude a skús si možno nájsť aspoň nachvíľu aj keď len na hodinku čas pre seba a už aj to dokáže aspoň trochu pozdvihnúť náladu! Mne robí radosť to, že si snažím robiť radosť :D - vecami, ktoré ma bavia. A možno sa len potrebuješ odreagovať, z toho čo sa deje teraz. Možno by som tiež skúsila ísť s von nejakou kamarátkou a tak sa vyrozprávať, prídeš na iné myšlienky .. a to dokáže tiež pomôcť :) Držím palčeky a očakávam, že nasledujúci post už bude pozitívnejší! :)

    DEZIRÉ

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts