Search This Blog

by Petra Dzvoníková

February 4, 2018

IT'S A GIRL!


Neskutočne sa teším, že vám konečne môžem povedať, že bábätko v mojom brušku je dievčatko! Vieme to v podstate už od Decembra, aj keď vtedy to ešte nebolo na 100%. A teraz sme sa dozvedeli, že "keďže tam nič netrčí, vidím to na dievčatko". Takže to máme v podstate potvrdené. A ja sa strašne teším! Nie že by som sa netešila, keby to bol chlapec. Úprimne, od začiatku mi bolo jedno, či to bude chlapec, či dievčatko. Ale je super vedieť, koho to vlastne nosím v tom mojom brušku. Cítim sa s ňou byť oveľa viac spätá, keďže ju viem oslovovať menom, ktoré sme vybrali. A je o toľko jednoduchšie vyberať oblečenie a nábytok! Nie že by som pozerala na ružové outfity, to fakt nie. Plánujem obliekať malú do béžovej, bielej a šedej. Ale predsa len niektoré veci majú dievčenský vibe a niektoré chlapčenský, aj pri takýchto neutrálnych farbách.

Niektorí z vás sa teraz možno pýtajú, či sme tušili, že to bude dievčatko. Úprimne? Nie, aspoň zo začiatku. Ja som prvé týždne fungovala v predstave, že čakáme chlapca. Ani neviem prečo. Proste Viktor to raz spomenul a odvtedy som to brala ako hotovú vec. Nazývali sme "ho" Vladko, to bol taký náš projektový názov a ja som ani nezvažovala, že by to mohlo vlastne byť aj dievčatko. Až kým Viktor raz neskonštatoval, že by asi bolo lepšie, keby to bolo dievča, lebo by sme aspoň mali meno. Pre chlapca sme proste nevedeli nájsť žiadne, na ktorom by sme sa zhodli! A ja som si vtedy asi prvý krát povedala, že "ono to vlastne môže byť aj baba". Zaujímavé, ako to v tej hlavne funguje, nie?

Vtedy som si začala googliť príznaky, keď žena čaká dievčatko, alebo chlapca. Všetko bolo také 50 na 50. Hovorí sa však, že keď čakáte dievča, kradne vám krásu. A teda ja som mala horšiu pleť, najmä čelo a takisto oveľa mastnejšie vlasy ako dovtedy. Vyzerala som proste akoby som práve prišla do puberty - mojej prvej, keďže v tej skutočnej puberte som mala viac-menej bezchybnú pleť. Hovorím to v minulom čase, pretože medzičasom sa to našťastie opäť vrátilo v podstate do normálu, na ktorý som bola zvyknutá aj pred tehotenstvom. Zlepšili sa mi však nechty! Čiže keby sa nakoniec ukázalo, že by to bol predsa len chlapec, bola by som asi mega prekvapená! A hlavne by sme nemali meno!

Ach, meno. To by som vám tiež mala prezradiť! Naša dcérka sa bude volať Sára Lilly Dzvoníková ♥


I am so thrilled to be able to finally tell you that we are expecting a girl! We have been told in December already that it will probably be a girl, but the doctor couldn't tell us a 100%. And now, since "there is nothing sticking out, it is a girl" - or so we've been told - we had it confirmed, at about 20 weeks of my pregnancy. And I am so excited! I mean, I would also be excited if it was a boy, because to be honest with you, I really didn't have a preference when it came to the gender. But it's really nice to at least know what it's gonna be. I feel much more "in touch" with the baby knowing what gender it is. I can call it - her - by the name we chose for her. And it's so much easier to pick baby clothes and furniture now! Not that I would be looking at pink baby clothes, don't get me wrong - I would hate to be dressing our baby girl in all pink outfits. I wanna go for grey, white and beige when it comes to the babies closet, but still .. some stuff has girl vibes and some stuff has boy vibes, even in those neutral colors. 

So some of you might be asking now - did we always suspect that it was going to be a girl? Nope, not really. At first, I really thought that it was a boy. Why, you might ask? I don't even really know. Viktor said it once I think in the beginning, so I kind of went on board with it. We started calling the "baby project" our Vladko (a boy name of Russian origin) and I never even had the thought that it might actually not be a boy. Until we started looking at boy baby names and realised that we were unable to pick one. That's when Viktor said that "it would be better if it were a girl because we have a name". And I though: "Wait .. it actually really might be a girl." Haha. It's weird how our brain works sometimes. 

Then I started googling the "symptoms" of having a girl and having a boy. It was always kind of half/half. One of the most common signs of having a girl is supposed to be worse skin, worse hair and similar stuff. And that's exactly what I was experiencing. My face (especially my forehead) went kind of nuts and was looking like I just hit the puberty. The first time ever, since during my real puberty, my skin was pretty much flawless. My hair was also much oilier than it used to be. I am saying that in past sense, because both are much better now that I am further along. The only beauty thing that got better were my nails. So .. if it should still turn out to be a boy, I would be extremely surprised! And wouldn't have a name prepared, haha! 

Oh .. the name! Our little baby girl is going to be called Sára Lilly Dzvoníková ♥


10 comments:

  1. Ja som tipovala chlapca, haha :D Veľmi sa mi páčia tieto fotky, aj ako si tie vlasy zladila ♥


    TheStyleTale

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! :) Haha, na začiatku aj my :) Bohvie, možno sa tam ešte nejaký výbežok aj objaví :D

      Delete
  2. Ja som tipovala dievčatko :) Velikánska gratulácia!! ♥ Meno ste vybrali naozaj krásne a ten photoshooting, och... Ale to sú tie maličkosti. Hlavne nech ste obe zdravé. Všetci traja, actually :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    ReplyDelete
  3. tak teda gratulka! :) fotky sú skvelé ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  4. tak to vám teda z celého srdca gratulujem! hlavne nech je zdravá! ♥ :).

    THE WORLD BY KEJMY | @LADY_KEJMY.

    ReplyDelete
  5. Ešte raz gratulka, ale nedá mi nepochváliť fotky a tie vlasy!!!!! WOW!! :)
    Drew's Beauty

    ReplyDelete
  6. Tie fotky sú tak krasne❤️❤️ To bude mala blogerka 😍 a meno je krasne, ja by som tiež chcela Lily😍

    Saja Frey Blog

    ReplyDelete
  7. Interesting post, I enjoyed read this.

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts