Search This Blog

by Petra Dzvoníková

February 16, 2017

WHY AM I BLOGGING?


English
Slovensky

Back when I had the blog Petush's, people often asked me, why I am blogging. Sometimes they asked because they were curious, sometimes because they wanted to pick on me. 

I can still remember a situation, when a guy I didn't know wrote me on Facebook asking why I'm blogging. Am I in love with myself? Why am I publishing posts about bullshit (according to him)? 

That was some time before blogging became more mainstream here in Slovakia, before there were pages supporting bloggers (something similar to lookbook for example). 

I am still under the impression, that blogging is not as accepted here as it is in some other countries, for example Germany, where I used to live. Many people don't like bloggers (it's even worse with vloggers and youtubers) .. often without knowing anything about them or what they are doing. 

Anyways, back to the original topic. Why am I blogging? The answer has always been the same. Because I enjoy it. It's the simplest and truest answer to that question there is. 

I started blogging when I was around 12 or 13 years old .. back then, I was listening to Tokio Hotel and also some other German bands .. Killerpilze, Panik (Nevada Tan), .. 

The first blog me and Sonka ever created was about the band Simple Plan. Sonka was a fan and I wanted to have my first blog. This didn't work, so we let it be, until we started being fans of the mentioned back Panik. 

Back then, we created one of the first blogs about them, nevadata-sk. Soon, it was the most visited blog about them in Slovakia. There was only one Czech blog about the band with more visitors than ours. 

We met the admins of this blog at the concert of Panik in Czech Republic and became quick friends. When the band changed it's name from Nevada Tan to Panik, we joined forces and created the most visited and professional blog about the band in Czech Republic and Slovakia. 

During that time, I was also administrating some Tokio Hotel blogs, until me and Sonka ended up helping with sexibillatom, out of which we also managed to create one of the most known blogs about TH in Slovakia. 

Well .. and then, when I was about 16 years old (if I remember correctly), I created the first "private"blog about myself. Only a handful of my friends knew about it. Decoded. Later - The Stranger. 

When looking at those blogs, I was writing about things I likes (favorites), was posting some pictures from some events, published some self-created graphics, fan fictions .. and also some "private", diary-like posts. 

In time, I wanted to become more professional and have created Petush's. This blog was created during the time of my graduation. I started with posting diary-liked updates of my life, was posting pictures from my trips, pictures of some stuff I bought. 

I documented my move from Slovakia to Germany, started shooting outfit posts, created a beauty tutorial from time to time. The blog had more and more visitors and it got more and more professional with time. 

When I moved back to Slovakia and I wasn't able to create the blog the way I used to, I decided to end it. I managed a music group, had a full-time job and Sonka wasn't here to help with the content creation. The blog had to go on hiatus, I de-organised and then re-organised my life in the meantime. 

As soon as I managed to do that, I felt the need to create, share .. blog again! Since I had two people around me, who would be the perfect addition to this creative team - Viktor and Viktoria. 

And so, Nasklee has been launched and I have to say that since we started creating the content for this blog, it has been even more fun than I have imagined. Especially because of the people in my team, but also because I am older, wiser, have more experience, better taste and more particular expectations as to what I want to do. 

Huge part of that being this blog.









Keď som mala blog Petush's, často sa ma ľudia pýtali, prečo blogujem. Niekedy len tak, zo zvedavosti a niekedy na to, aby si mohli zarýpať. 

Doteraz si pamätám situáciu, kedy mi na Facebooku písal akýsi chalan, že prečo blogujem a čo to má znamenať a či som zaľúbená sama do seba a prečo je môj blog o zbytočných kravinách (krotím slovník). 

To bolo chvíľu predtým, ako sa blogovanie začalo stávať trochu viac mainstreamovým, predtým ako sa spustili stránky ako "Dnes nosím" alebo refresherovské "najlepšie outfity" .. či tak nejak. Ako vidíte, veľmi sa v tom nevyznám, vďaka mojej dvojročnej pauze od celého tohto sveta. 

Myslím, že ani dnes nie je blogovanie (a to nehovorím o vlogovaní a "youtubingu") veľmi akceptované. Teda, myslím na Slovensku. Veľa ľudí blogerov odsudzuje .. často bez toho, aby o tom niečo vedeli. 

Každopádne, späť k pôvodnej téme. Prečo blogujem? Odpoveď bola vždy rovnaká. Pretože ma to baví. To je tá najjednoduchšia a najpravdivejšia odpoveď, aká je. 

Blogovať som začala pred rokmi, keď som mala 12, 13 rokov .. vtedy som počúvala skupinu Tokio Hotel a časom som začala počúvať aj iné nemecké kapely: Killerpilze, Panik (teda vtedy Nevada Tan) a iné .. 

Prvý blog, ktorý sme so Sonkou založili, bol o kapele Simple Plan. Soňa bola ich fanúšikom a ja som proste chcela mať blog. To však nefungovalo a tak sme to na nejakú dobu nechali tak, kým sme nezačali počúvať už vyššie spomenutých Panik. 

Vtedy sme vytvorili jeden z prvých blogov o nich, ktorý sa volal nevadatan-sk. Čoskoro z neho bol najnavštevovanejší blog o tejto kapele na Slovensku, druhý v Československu. Pred nami boli len cool-nevada-tan z Česka. 

S adminkami tohto blogu sme sa spoznali na koncerte kapely v Prahe. Super sme si rozumeli a keď Nevada Tan zmenili meno na Panik, založili sme nový, spoločný blog a boli sme bez konkurencie. Stal sa z neho najnavštevovanejší a najprofesionálnejší blog o kapele v Čechách a na Slovensku. 

V tej dobe som takisto brázdila ako admin po rôznych Tokio Hotel blogoch, až sme aj so Sonkou zakotvili na blogu sexibillatom, z ktorého sme takisto časom spravili jeden z najznámejších blogov o Tokio Hotel u nás. 

No .. a keď už som mala takých 16 rokov (ak si správne spomínam), založila som svoj prvý "súkromný" blog. Blog o sebe, o ktorom však vedelo len pár mojich kamarátok. Decoded. A neskôr The Stranger. 

Ako tak pozerám, zverejňovala som tam veci ktoré som mala rada (Favorites), fotky z akcií, grafiku z mojej tvorivej dielne, fan fictions, ktoré som vtedy písala .. a takisto nejaké "súkromné" články denníkového typu. 

No .. časom som to však chcela robiť na trochu vyššej úrovni a založila som "Petush's". Tento blog vznikol pred maturitou, resp. počas maturitného obdobia, lebo som potrebovala odreagovanie od učenia. Písala som väčšinou len také denníkové updaty k sebe a svojmu životu a časom som sa dopracovala k postom o mojich dovolenkách, veciach ktoré som si nakúpila, proste .. všetkom, čo sa dialo v mojom živote v pomaturitnom lete. A to teda pokojné nebolo. 

Neskôr som dokumentovala moje sťahovanie do Nemecka, celý môj život tam a začala som fotiť outfit posty a robiť sem-tam nejaký beauty tutoriál. Blog začínal byť známejší a ja som ho začínala brať trochu profesionálnejšie. 

A teda keď som sa presťahovala naspäť na Slovensko a nebola som schopná viesť blog na takej úrovni ako predtým, rozhodla som sa s ním skončiť. Venovala som sa menežovaniu jednej hudobnej skupiny, našla som si full time job a nemala som tu Soňu, ktorá mi predtým pomáhala tvoriť obsah na blog. Blog musel ísť bokom a ja som si stihla de-organizovať a potom aj re-organizovať život. 

Akonáhle sa mi to podarilo, začala som opäť cítiť potrebu tvoriť, zdieľať .. blogovať. A mala som okolo seba dvoch ľudí, ktorí perfektne dotvárali kreatívny team - Viktora a Viktorku. 

A tak vzniklo Nasklee a musím povedať, že ma to baví ešte viac, ako kedykoľvek predtým. Je to najmä tým, akých ľudí mám okolo seba a takisto tým, že som vyrástla. Som staršia, skúsenejšia, mám vycibrenejší vkus a konkrétnejšie predstavy o tom, čo chcem robiť. 

Tieto predtavy tvorí z obrovskej časti najmä tento blog.

No comments:

Post a Comment

Fun

Education

Podcasts