Search This Blog

by Petra Dzvoníková

December 30, 2017

LOOKING BACK AT 2017

Kým napíšem čokoľvek iné, chcela by som vám všetkým popriať šťastný nový rok (teraz neviem, či sa to píše s veľkým N alebo malým, ale čo už) a nech je ten ďalší ešte lepší, ako bol tento. Chcela by som sa vám neskutočne poďakovať za všetku vašu podporu a za to, že ste môj blog v tomto roku začali navštevovať. Pre mňa osobne je úžasné vidieť, ako sa blogging vyvinul od čias, kedy som sa mu venovala prvý krát, až po dnešok. 

V tomto článku by som sa chcela pozrieť naspäť a tak trochu zhodnotiť tento rok. Robím to najmä pre seba, aby som to mala niekde pekne zachytené, no dúfam, že aj vám sa post s takým sumárom udalostí posledného roka bude páčiť. 


Január

Tento rok som odštartovala PNkou, ktorú som v prvom rade potrebovala na oddych. Ten som si dopriala v priebehz Januára na prvej spoločnej lyžovačke s Viktorkom. A s ním aj poriadnu svalovicu, keďže to bola moja prvá lyžovačka po nejakých piatich rokoch. Aspoň som zistila, že mi to ešte stále celkom ide! 





Február

Vo Februári som sa konečne začala opäť venovať blogovaniu, resp. celý mesiac som strávila pripravovaním contentu na blog, aby nebol prázdny, keď ho prvého Marca spustím. Pomáhala mi Viktorka, ktorá mi stylovala outfity a vlastne aj napriek tomu, že som väčšinu času mrzla pred objektívom, fakt ma to bavilo! Takisto som musela ísť povinne na služobku, čo znamená, že som bola prvý krát v noci bez Viktora odkedy som sa k nemu nasťahovala. Verte mi, že za tie tri, či štyri noci, som si aj poplakala. 


Marec

Marec bol pre mňa prelomovým mesiacom práve v tom, že som oficiálne spustila blog. Blogovaniu som sa venovala síce veľmi dlho (spočiatku to boli blogy o kapelách Panik a Tokio Hotel, neskôr som spustila blog Petush's, ktorému som sa venovala asi tak najaktívnejšie), no potom som si dala na dva roky pauzu. Za tieto dba roky mi však blogovanie neskutočne chýbalo a tak keď som si "našla" nový team, cítila som, že je ten správny čas začať znovu.


Apríl

V Apríli sa konečne oteplilo a tak sme konečne mohli fotiť letnejšie outfity, kvôli ktorým sme často jazdili fotiť do Rakúska. Keď sa na to teraz tak spätne pozriem, tak sú to asi moje najlepšie fotenia za celé pôsobenie blogu a tak keď sa počasie znovu zlepší, budeme si tie výlety do rakúska robiť zas. Okrem toho som bola vybratá medzi top 10 nových blogov na Slovensku, čo ma neskutočne nakoplo.


Máj 

Ako je vidieť z fotiek, v Máji som odfarbovala vlásky na blond, resp. ono to bolo skôr niečo také hnedožlté, keď sa tak teraz na to spätne pozerám. Oslávili sme s Viktorkom naše prvé výročie a boli sme na výlete v Košiciach.




Jún


Fu, tak v Júni sa toho stalo kopec! Odovzdali nám konečne byt, takže sme sa venovali zariaďovaniu a montovaniu nábytku. Takisto sme sa zúčastnili eventu Bloger roka, kde sme sa umiestnili na 5. mieste z nových blogov. A koncom mesiaca nám do rodiny pribudla naša milovaná Whiskey. Mohla byť taká neskutočne maličká??


Júl & August

Leto som sa rozhodla hodiť do jedného sumáru. V Júli sme sa konečne nasťahovali do nového bytu, kde sme boli konečne len my dvaja sami. Bola som na festivale Hip Hop Žije, ako každý rok (alebo to bolo koncom Júna? Ani neviem!) a pricestovala mi sem na Slovensko sesternica. August bol už trochu náročnejší, Viktorko bol na kamarátovej trojdňovej rozlúčke so slobodou, čo som neniesla veľmi dobre. Čo vám poviem? O rozlúčkach so slobodou si myslím svoje. Koncom mesiaca sme boli na svadbe, kde mi v náručí skončil nevestin kvet a Viktor akčne chytil podväzok. A tak skôr ako do roka do dňa už teraz čakáme potomstvo a budeme sa v Januári brať. Dobré, nie?



September

Ak si správne pamätám, September bol ešte také "malé leto" a my sme mali všetci možnosť užiť si posledné poriadne teplé dni. V Septembri bolo snáď najviac blogerských eventov za celý rok a ja som si ich všetky užila. Okrem toho sme so sesternicou chodili veľa k babke a ja som vám na blogu ukázala kúsok z môjho sveta, detaily z našej spálne v retro štýle. Nám v rodine sa však stalo aj nešťastie a to to, že naša Whiskey prišla o očko. To som prežívala veľmi intenzívne a boli to asi najťažšie dva týždne tohto roku. Našťastie sa však veľmi rýchlo dala dokopy a nie je na nej tento handicap vôbec poznať.



Október

V Októbri som sa naplno venovala točeniu videí a nie len mojich vlastných, ale aj spoločných s Rastíkom, kde sme varili. Natočili sme tri, doteraz bolo však zostrihané a zverejnené len jedno. Strihá ich Viktor, tak dúfam, že ich bude strihať trošku aktívnejšie, keď už na tie tohtoročné Vianoce dostal  novy iMac. Okrem toho som trávila veľa času so sesternicou z USA a jej kamoškou, ktoré prišli študovať na Slovensko.


November

Sa niesol celý v zmysle tehotenstva. Začínali sme ho tým, že sme najbližším oznamovali že čakáme bábätko. Mňa čakal kopec zmien a priznávam, že to pre mňa nebol najjednoduchší mesiac. Moje hormóny boli "all over the place" a ja som nevedela čo so sebou. Cítila som sa okolím nepochopená v tom aké to je a ako sa cítim a často som plakávala. Zároveň som tie radostné veci prežívala oveľa intenzívnejšie. Riešili sme už aj prípravu svadby, keďže sme sa dohodli, že sa chceme vziať ešte pred bábätkom. Takisto som musela meniť životosprávu, cítila som sa enormne vyčerpaná a stále - neskutočne - hladná. Boli sme však aj na výlete v Regensburgu, takže som mala aj trochu odreagovania.



December

Tak a máme tu December, ktorý prišiel neskutočne rýchlo a ešte rýchlejšie odišiel. A úprimne? Som za to vďačná. Sviatky bohužiaľ z hľadiska oddychu nestáli za nič a ani tento predĺžený silvestrovský víkend pre mňa nie je zrovna relaxčný. A ďalšia výhoda toho, že to tak rýchlo ubieha je to, že sa možno ani nenazdáme a budeme tu mať opäť to krásne jasné teplúčko, ktorého sa už osobne neviem dočkať. December však mal aj krásne momenty - oficiálne sme sa zasnúbili, boli sme na ďalšej dôležitej kontrole u lekárky a potvrdila nám, že geneticky je s bábätkom všetko v úplnom poriadku. A prvý krát som vám na instagrame ukázala svoje bruško.

Tak toto bol môj rok 2017. Plný zmien, plný tých svetlejších, aj horších momentov. Celkovo ho hodnotím ako skvelý rok a dúfam, že ten ďalší bude ešte lepší (a trošku pokojnejší, haha).

Ako by ste jedným slovom zhodnotili váš rok 2017? 

4 comments:

  1. Ja som taak veľmi rada, že som ťa mohla spoznať tento rok ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aj ja teba ♥♥ Snáď sa v 2018 vidíme aj častejšie! :)

      Delete
  2. Fuu veľa sa ti toho podarilo za tento rok! Teda už za ten predchádzajúci.
    Ak by som mala opísať ten môj jedným slovom povedala by som prelomový!
    A aj tebe šťastný nový rok!!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts