Search This Blog

by Petra Dzvoníková

June 19, 2017

BAROQUE THROWBACK



Hi guys, how was your weekend? Mine was so much fun! Or at least my Saturday was - on Sunday, I had to work from 1pm until 10 pm, which was not much fun, to be honest with you. On Saturday, we went on a trip to Schönbrunn in Vienna, Austria with our girls - meaning, with the dance group my boyfriend trains (more about that here). Even though I had to switch my Saturday shift at work, which took so much effort - and I was getting worried that I might not be able to switch - it all worked out eventually and it was worth all the effort, because it was so much fun! We had the chance to attend a "quadrille" dance lesson in one of Maria Theresia's apartments in period clothing (well, kind of, haha). 

To be honest with you, I have always dreamt of wearing a dress like this. I mean, most of us girls would like to pretend to be princesses sometimes, right? Dancing "Quadrille", the baroque dance, was never my dream, but it sure as hell was so much fun! It was easy, so neither I, nor the girls had any issues doing it. I am pretty proud of us all! Also, it was my first time dancing with my boyfriend, which was kind of nice. And I also had the pleasure to dance with the Quadrille dance teacher myself, while Viktorko was taking pictures. 

We had an one hour lesson, had the chance to take pictures beforehand and during the dance session and also afterwards - but we did not do that, since we were all really sweaty from wearing those heavy dresses on top of our own clothing. After the dancing, we went to McDonald's (apparently that's where they always went after competitions, trips etc) and then it was time to go home already. And I have to be honest - I haven't been this tired in a really long while. I mean, going on a trip with 15 children for the whole day is really, really exhausting. But so much fun at the same time! I am extremely happy I got to experience this day. Even though when we got home, we were unable to do anything except to switch on the TV and go to bed later on, haha. 

PS: The room was pretty dark, causing us to have to set higher ISO, hence resulting in grainy pictures. Now I don't know about you, but I recently fell in love with these kinds of pictures, because they have a particular "atmosphere". They have a similar effect as these and I actually really like it. 

Make sure to check out all the pictures below. 

PS: You can find information about these dance classes for children from 6 years and up on the following website: Quadrilletanzen Schoenbrunn


Ahojte, aký ste mali víkend? Môj bol skvelý. Teda .. sobota bola super! V nedeľu som pracovala od jednej na obed do desiatej večer, čo teda až taká zábava nebola. V sobotu sme však boli na výlete vo Viedni v Rakúsku s našimi dievčatami - teda s tanečnou skupinou môjho priateľa (viac tu). Musela som si kvôli tomu vymeniť s niekým iným sobotnú šichtu a poviem vám, bolo to extrémne náročné, myslela som, že sa nikto ani nenájde. Komu by sa už len chcelo robiť v Sobotu do desiatej večer? Ale stálo to za to! Mali sme možnosť naučiť sa "quadrille"-tanec v jednom z apartmánov Márie Terézie a mohli sme sa pri tom obliecť do dobových šiat (teda, tak trochu, haha). 

Ak mám byť úprimná, vždy som snívala o tom, že si raz také šaty budem môcť obliecť. Myslím, že každé dievča by raz chcelo mať na sebe princeznovské šaty, či? Tancovanie kvadrily (ja si to proste takto voľne preložím ak vám to nebude vadiť) síce nikdy nebolo mojím snom, ale poviem vám, že to bola fakt sranda. Bolo to aj celkom jednoduché, takže ani ja, ani dievčatá sme nemali problém nasledovať inštrukcie a všetko si zapamätať. Som na nás všetkých fakt pyšná! Inak to bol prvý krát, kedy som mala možnosť "zatancovať" si so svojím priateľom (odhliadnuc od nejakého toho obtierania sa zadkom keď sme boli v klube ten jeden jediný krát odkedy sme spolu). A takisto som mala možnosť tancovať aj so samotným učiteľom tanca, zatiaľ čo Viktorko fotil. 

Dostali sme hodinovú lekciu tanca, pred, počas a po ktorej sme mali možnosť fotiť - po tancovaní sme však nefotili snáď už nič, pretože sme sa všetci pod tými ťažkými šatami, ktoré sme mali oblečené na našom oblečení, poriadne zapotili. Po tancovaní sme ešte išli do McDonald's (to je zjavne ich zvyk, po súťažiach a vystúpeniach chodievajú na detské menu) a potom už sa išlo domov. A poviem vám pravdu - takto unavená som už poriadne dlho nebola. Predsa len, stráviť celý deň dohliadaním na 15 malých detí je fakt vyčerpávajúce. Ale zároveň to bola neskutočná zábava. Som strašne rada, že som sa mohla v tento deň pridať. Napriek tomu, že keď sme prišli domov, dokázali sme akurát tak ľahnúť na gauč, zapnúť telku a neskôr sa presunúť do postele. 

PS: V miestnosti kde sme tancovali bola celkom tma, takže sme museli nastaviť vyššie ISO, čo spôsobilo že fotky sú také zrnité. Ak mám však byť úprimná, práve to sa mi na nich veľmi páči. Majú takú inú atmosféru, podobnú tým z tohto fotenia

Určite checknite všetky fotky v poste. 

PS: Informácie o týchto hodinách tanca nájdete na stránke zámku Schoenbrunn, ak máte skupinu detí nad 6 rokov, určite doporučujem záčastniť sa! 





my love, sexy even in this costume .. ♥










my Leonie, wearing a "guy" costume after trying on about 10 different dresses




the whole group ♥


1 comment:

Fun

Education

Podcasts