Search This Blog

by Petra Dzvoníková

January 19, 2019

KEĎ SA POROVNÁVAME


Existuje vôbec niekto, kto sa s nikým iným neporovnáva? V poslednej dobe odvšadiaľ počúvam, ako instagram deprimuje ľudí, pretože všetci ukazujú len to pozitívne a dokonalé a iní ľudia z toho majú depky, pretože porovnávajú instagram life s ich reálnym life. Osobne to tak nevnímam, pretože rozlišujem reálne profily od takých tých .. perfect profilov. Bavia ma aj tie, aj tie. Ale tie dokonalé neberiem ako niečo, čo by som niekomu mala závidieť, skôr ako niečo, čo ma inšpiruje. Viem, koľko práce dokáže byť za krásnymi, nastylovanými fotkami a rada sa na ne pozerám. 

Dnes však nechcem písať o takom porovnávaní. Chcem hovoriť o porovnávaní v materstve. Porovnávaní svojich detí. Porovnávaní rutiny rodín s malými deťmi .. pretože v posledných týždňoch som sa tým trochu trápila, ak mám byť úprimná. A paradoxne nie kvôli nejakým internetovým ideálom, ale kvôli tomu, čo vidím okolo seba .. a čo počúvam. 

Prvá vec, ktorej potrebujem "loswerden", ako sa povie v mojom najobľúbenejšom jazyku, je uspávanie. A kojenie. Ako som spomínala v tomto poste, rada by som Sáru do roka odstavila od kojenia. Chcela by som to spraviť najmä z osobných dôvodov, ktoré spomínam v článku, ale zároveň ma do určitej miery určite ovplyvnili aj moje známe, ktoré nekoja. A majú viac času na seba. Sú oddýchnutejšie, pôsobia na mňa vyrovnanejšie, ako som sa cítila v posledných dňoch (alebo týždňoch) ja a zároveň vedia rozmýšľať a pristupovať k niektorým veciam týkajúcim sa ich dieťaťa tak nejak triezvejšie ako ja. Často som kvôli kojeniu vystresovaná, nevyspatá, bolí ma celé telo .. ale možno by som to tak nevnímala, keby som sa neporovnávala s inými mamičkami, ktoré nekoja. 

Ďalšia vec je uspávanie a spanie ako také. Ako to u nás bolo si môžete prečítať v tomto poste, ale v skratke - Sára od malička spávala veľmi dobre. Cez deň toho síce veľa nenaspala, ale zato noci prespávala takmer odzačiatku takmer celé. Zmenilo sa to až vtedy, keď sme sa presťahovali. A bolo to stresujúce pre nás všetkých. Odkedy som ju uložila, bola stokrát hore. Kým som si išla ľahnúť, vstala aj tri, štyrikrát. Keď som si ľahla, vstávala som k nej aj desaťkrát .. cez deň spávala vždy v inom čase. A okrem Sáry som riešila sťahovanie, upratovanie po sťahovaní, prácu, vybavovačky .. jednoducho, bolo toho v tých týždňoch na mňa proste veľa a Viktor tiež nemal stále voľno, aj keď už je na materskej, takže som si veľmi neoddýchla. A s nedostatkom oddychu na mňa prichádza stres a s ním prichádza to, že môj mozog sa obmedzí na to nevyhnutné a pri iných veciach nevie rozmýšľať normálne. A tak som namiesto môjho inštinktu počúvala .. všetko možné. Rôzne rady na internete, rady od našich známych, ktorí majú deti .. a začala som porovnávať. Ako spia iné deti, prečo tak spia .. snažila som sa na Sáre testovať nové spôsoby uspávania večer, spania cez deň, obmedzovania spánku cez deň, prispôsobovala som jej nejak tú predspánkovú rutinu, začali sme sa s ňou skôr chodiť kúpať. A čo ma k tomu motivovalo? Práve porovnávanie sa s inými rodinami, ktorých deti už dokážu prespať celú noc. Alebo zaspať samé v postieľke, keď ich tam položia. Pritom mi môj rozum hovoril, že to nie je "bežné" a že väčšina ľudí s tým zaspávaním viac-menej bojuje. Ale aj tak som si hovorila .. keď to dokáže tamto dieťa a tamtá rodina, prečo nie my? 

Nepomohlo mi ani Viktorovo porovnávanie. Odkedy mi prvýkrát povedal, že sa o tom s niekým radil, rozčúlilo ma to. Hovorila som si - čo sa ty máš čo s kým radiť? Hneď som si predstavila, ako sa na mňa sťažuje, že som ju uspávala istý čas kojením a teraz ju uspávam hojdaním na rukách a že je to celé moja chyba. Samozrejme, neviem, čo naozaj hovoril a ako sa radil, ale ja si to takto predstavujem. Vždy najhoršie, haha. Celkovo som taký človek že ak mi niekto povie, že sa s niekým o mne bavil, predstavujem si len to najhoršie .. traumy z minulosti, čo vám poviem? Stále ma vie vytočiť, keď mi hovorí, že on sa o tom s niekým bavil a oni to robia takto a hentak a toto je správne a im to hneď išlo a nám to nejde. Jedna vec je, keď sa človek sám s niekým porovnáva. Druhá vec je to, keď vás s niekým iným porovnáva niekto iný. A duplom keď je to váš manžel, ktorý má držať s vami. A nie že by nedržal. Drží, spolupracuje, niekedy uspáva on, niekedy ja .. ale ja som proste na takéto veci precitlivená a preto sa mi to tak nepáči. Viem, že to nemyslí zle, ale v mojom momentálnom (trochu zúfalom) rozpoložení ma to jednoducho dokáže doraziť a potom som z toho rozčúlená, ale aj smutná. Nechcem, aby si o mne myslel, že som neschopná, alebo nebodaj ma obviňoval z toho, že som niečo spravila zle .. nechcem, aby sme sa hádali kvôli niečomu, ako je uspávanie, preboha. A už vôbec nie preto, že sa budeme prirovnávať k nejakej inej rodine! 

Poďme k ďalšiemu typu porovnávania .. našich detí a ich schopností. Vzhľadom na to, že Sára je tak trochu popredu, čo sa pohybovej stránky týka (podľa tabuliek), tak toto ma veľmi netrápi .. za to viem, že to trápi mnohých z vás. Už toľkokrát sa mi stalo, že mi niekto napísal - ako to, že je tak pohybovo zdatná? Ako si to dosiahla? Čo ti pomohlo? Závidím, môj sa nechce ešte ani otočiť. A úprimne? Trochu ma to vždy zamrzí, keď mi toto niekto napíše. Po prvé, nijak som to nedosiahla .. proste bola už od malička taká. Nemala ani mesiac a snažila sa tými nožičkami plaziť. Veľmi skoro sa pretáčala .. určite sú veci, ktoré jej napomohli, napríklad to, že som ju nechávala vyzlečenú, nebola v perinke, ani v zavinovačke, ani v spacáku. Ale tak či onak .. asi to bude mať v sebe. Vždy, keď mi napíše niekto, kto s ňou svoje dieťa porovnáva, nie je mi to príjemné. Akoby s tým dieťaťom niečo nebolo v poriadku. Pritom je, úplne. Každé dieťa sa vyvíja inou rýchlosťou, niektoré sa naučí štvornožkovať za dva týždne, ale robí to nesprávnou technikou, inému to zas trvá dva mesiace, ale robí to správne. Nedá sa to porovnávať! Všetko má svoj čas a len dieťa samé vie, kedy je na čo pripravené .. 

Možno si poviete, že sa mi to pri nej ľahko hovorí, ale verte mi .. aj s ňou sme sa v iných veciach natrápili, ako ste si mohli prečítať vyššie. Takže viem, aké je to, porovnávať sa k niekomu, kto je na tom "lepšie" .. ale načo to je vlastne dobré? Komu to pomôže? 

V posledných dňoch vo mne silno zarezonoval popis k tejto fotke od Sašky (Doubletrouble.sk), ktorý by som s vami chcela zdieľať: 

Viete, čo ma zaráža? Na predošlú fotku som dostala pár komentárov, že teda ma obdivujete a že slávne matky to majú ľahké s piatimi opatrovateľkami a nemusia nič robiť. Akokeby tie čo nemajú opatrovateľky boli lepšie, lebo sa viac obetujú. 

A pritom je to celé blbosť. Mamy sa snažia ako vedia, niektoré sú v pohode s tým, že budú doma celé tri roky, niektoré pracujú aj z pôrodnice. Niektoré majú babky, niektorých babky pracujú, iné majú muža, ktorý ide na materskú. A niektoré majú k dieťaťu opatrovateľku, lebo chcú pracovať, alebo ísť na kozmetiku, alebo si len jednoducho nevedia predstaviť byť s niekým 24 hodín denne. To z nikoho ale nerobí horšiu mamu predsa. Ja som mala tiež k babám opatrovateľku, lebo jednak pracujem a jednak si vážim čas pre samu seba. Polrok od augusta do decembra, odkedy už opatrovateľku nemám, bol najnáročnejší v mojom živote, stál ma psychickú pohodu, spánok, čas pre seba a polámané nechty. Nie som pritom lepšia alebo horšia ako tie, čo sú s dieťaťom doma, ani lepšia alebo horšia ako tie, čo majú jedno dieťa. A ani lepšia alebo horšia ako tie, ktoré majú manžela či partnera. Všetky robíme čo vieme a ako to najlepšie vieme, som si istá, že Beyoncé miluje svoje deti rovnako ako ja alebo vy. Tak už sa prestaňme porovnávať 😉 

Aj vďaka tomuto popisku som si uvedomila, že som sa proste "opuscila", ako sa u nás hovorí. Že som sa stratila v tom porovnávaní a závidení že "toto dieťa prespí celú noc" a "tamto dieťa vydrží celý deň aj bez rodičov" a "toto dieťa už povedalo to a to" a "tamtomu dieťaťu chutí umelé mlieko" a "hento dieťa zje celú porciu a moje chce stále prsník" (teraz naschvál preháňam, aby bolo jasné) .. že by som sa mala vrátiť naspäť k môjmu inštinktu a akceptovať potreby a individualitu môjho dieťaťa. Lebo to je momentálne predsa najdôležitejšie. Aby bola spokojná ona, aby som bola spokojná ja .. a budeme spokojní všetci. Áno, niekedy to bude ťažšie a bude to na nervy, ale to predsa patrí k tomu, či nie? Môžeme byť vďační za toľko jej vlastností, že nejaké náročnejšie uspávanie, alebo častejšie vstávanie po sťahovaní je v porovnaní s nimi naozaj nepodstatná "nepríjemnosť". 

A ešte by som rada aspoň spomenula moje porovnávanie sa v tehotenstve a takisto po pôrode. Áno, hovorím o postave, pribratých kilách. Pribrala som podľa mňa naozaj veľa .. ale myslím si, že keby som sa nepozerala na iné tehotné, až tak by ma to netrápilo. Závidela som ženám, ktoré pred tehotenstvom pravidelne cvičili a podľa toho aj vyzerali a nenabrali taký bachor, ako ja. Ani nemali obrovské ruky, nohy, tehotenskú celulitídu .. a po pôrode to bolo ešte horšie. Keď som videla, ako niektoré známe okamžite schudli všetko, čo pribrali a ja som sa pozrela do zrkadla a videla som tam to, čo som videla .. tak som sa išla zblázniť. A vtedy som si síce neuvedomovala, že sa stresujem kvôli tomu, že sa porovnávam, ale keď sa na to spätne pozriem .. niečo na tom asi bude. 

A tak apelujem na seba, ale aj na vás .. neporovnávajme sa. Ani seba, ani naše deti, ani naše vzťahy, manželstvá, rodinný život .. dovolenky, ani nič iné. Neporovnávajme sa, nezáviďme si. Naozaj to predsa nie je na nič dobré a akurát tak sa tým deptáme. Ak sa nám niekoho postava, oblečenie, vzťah, alebo prístup k výchove páči, inšpirujme sa. V rámci možností. 

10 comments:

  1. Veľmi dobre si to napísala. Síce nemám ešte deti, ale určite porovnávanie sa s niekým že on má to a ja nie a neviem čo nám to sebavedomie len znižuje. Podla mna každý je výnimočný, jedinečný a každý sme iný tak nemôžme chciet byt a mat presne čo ten druhý, samozrejme inšpirovat sa môžme. Jediný ským sa môžme porovnávat sme my sami. :)

    ReplyDelete



  2. PROFESIONÁLNY KÚZELNÍK NA ČAROVANIE, KTO VÁM MÔŽE POMOCI LÁSKOVÝM KÚZELOM, ABY SA SVOJA MILOVAČKA EXISTUJÚ SPÄŤ NAD SÚPRAVOU PO ROZDELENÍ / ROZVODE AJ V PRÍPADE, ŽE SA VÁŠ SITUÁCIA PODOBÍ NESPRÁVNE! KONTAKT: OSUNOGIE JE URČITE NEJLEPŠÍM KÚZELNÍKOM K ONLINE A JEHO VÝSLEDOK JE 100% ZARUČENÝ ..
    Po 7 rokoch vzťahu s mojím priateľom, môj priateľ začal chodiť s inými dievčatami a ukazovať mi chladnú lásku, pri niekoľkých príležitostiach sa mi vyhrážal rozchodom so mnou, ak sa ho odvážim spochybniť o jeho vzťahu s inými dievčatami, bol som úplne zničený a zmätený, až kým mi môj starý priateľ nepovedal o kúzelníckom čarodejníkovi na internete s názvom DR OSUNOGIE, ktorý mocou svojich bohov pomáha ľuďom s ich vzťahom a problémom v manželstve, najskôr som pochyboval, či niečo také existuje, ale rozhodol som sa dať skús to, keď ho kontaktujem, povedal mi všetko, čo som potreboval urobiť, a urobil som to, a pomohol mi vrhnúť kúzlo lásky a do 28 hodín sa mi môj priateľ vrátil a začal sa ospravedlňovať, teraz prestal chodiť s dievčatami a je so mnou v dobrom aj v skutočnosti. Kontaktujte tento tím Great Spell Caster pre svoj vzťah alebo manželstvo. (Osunogie@gmail.com)

    ReplyDelete

  3. PROSÍM ZDIEĽAJTE A ULOŽTE DNES MANŽELSTVO ALEBO VZŤAH
    Ahojte všetci, mala som ťažkosti s narodením vlastného dieťaťa. Chodila som do všetkých nemocníc, kde som mohla, robila som všetky možné lekárske testy, ale stále som neotehotnela. Začala som podozrievať svojho manžela. Svokra mi urobila ťažké chvíle. Manžel ma opustil po 12 rokoch manželstva. Ale milujem ho a chcel som ho späť. Naozaj som neveril v nadprirodzené veci. Môj najlepší priateľ mi povedal, aby som si kúpil knihy o manželstve, a tak som šiel online na knihy o vzťahoch, zatiaľ čo som narazil na kúzlo s názvom „DR OGUNAMEN“. Čítal som o ňom toľko recenzií a svedectvá, takže som ho okamžite kontaktoval, vysvetlil mu svoje problémy. Po 2 dňoch na mňa vrhal kúzlo lásky a ubezpečil ma o 3-7 dňoch, že sa ku mne môj manžel vráti a na moje najväčšie prekvapenie štvrtý deň, keď môj manžel zaklope na mojich dverách a prosila o odpustenie a bola som nadšená, keď som videla, ako ma môj manžel úprimne prosí, som šťastná, že moja láska je späť a nielen to, o pár týždňov som otehotnela. Neprestala som o ňom hovoriť. Ak potrebujete jeho pomoc, kontaktujte ho ešte dnes
    E-mail (ugbegundenger@gmail.com)

    ReplyDelete
  4. Nijaká suma by nebola príliš veľa na to, aby som opravil moje manželstvo, ktoré bolo takmer tak zrútené. ALE DR OSUNOGIE MI POMOHLA A SOM VĎAČNÝ KONTAKTUJTE S NÍM A ZOBRAZTE ZÁZRAKY Jeho Bohov
    Neviem, čo si všetci myslíte o kúzlení čarov, aby ste dostali späť svoje srdcové túžby, Ako Získanie svojho milenca späť, Získanie povýšenia vo svojej práci, Používanie kúziel na výhru v lotérii akejkoľvek sumy, Obnovenie vašich rozbitých manželstiev a ďalšie. Ale viem iba to, že čarovanie nie je zlá vec, ktorú by ste mali zakázať. Mojím hlavným dôvodom, prečo som tu, je svedčiť o dobrej práci tohto kúzla s názvom OSUNOGIE. Aj pre mňa je toto kúzlo kúziel to najlepšie z miliónov, ktoré každodenne vidíte online a ktoré sú tam vonku a snažia sa žať, keby neboli zasiate. Aby som bol presný, pred mesiacom som bol taký zmätený a nevedel som, čo mám robiť, keď som dostal od svojej manželky textovú správu, že sa snaží o rozvod, všetko len preto, že ma prichytila ​​pri červenej ruke, ako bozkáva moju sekretárku v hotelovom bare . Bol som tak šokovaný, že som tam videl aj svoju manželku, pretože sa nikdy nezmienila o tom, že by šla do nejakého hotela,
    Ale keď som oslovil jednu z jej pracovných kolegýň, povedala mi, že prišli na stretnutie ohľadne zákazky, pre ktorú sa spoločnosť, pre ktorú pracuje, chystá zadať, pretože stretnutie bolo stanovené pre konferenčnú sálu hotela. Úprimne povedané, nevedel som si predstaviť, že podpisujem s manželkou rozvodové papiere, ktoré mi porodili dve milé deti. Bol som naozaj taký zmätený, že som už nerozmýšľal priamo, dokonca ani do tej miery, že by ma to ovplyvnilo, keď pracujem. Panebože, požehnaj tento verný deň, keď jeden z mojich zákazníkov prišiel do mojej kancelárie, aby vyhľadal moju pozornosť, pokiaľ ide o plyn, ktorý má chybu v jeho dome, pretože predávam a inštalujem plyn na akékoľvek použitie. Tento zákazník prišiel a spôsob, akým som mu odpovedal, keď hľadal pomoc mojej spoločnosti, aby mu opravil plynový port na varenie v jeho dome, prinútil ma, aby sa ma opýtal, či som v poriadku, pretože nevyzerám ako pán Landin Penn, ktorý použil vedieť, ako on vie, že som bublajúci muž, ktorý svojich zákazníkov veľmi dobre víta. Je to na rozdiel odo mňa, keď hovorím ľuďom o svojich rodinných záležitostiach, ale vlastne neviem, čo ma v ten deň napadlo, otvoril som sa mu a vyrozprával, ako ma moja milá manželka prichytila ​​pri bozkávaní mojej osobnej sekretárky v hoteli, keby som mala miestnosti. A toto bolo požičané mojej manželke, ktorá žiada o rozvod. Môj zákazník sa vyvážil na stoličke, ktorú sedel v mojej kancelárii, a povedal mi, že chápe moju bolesť, pretože jeho brat si tým už predtým prešiel. Že by som sa mal prosím upokojiť, pretože má riešenie, ktoré použijem na výrobu môjho produktu. manželka ma miluje ako nikdy predtým. Zaujímalo ma, o akom riešení hovoril. Rozprával, ako jeho brat takmer stratil snúbenca s iným mužom a jeho brat pomocou čarovného kúzla dostal späť, aby si ho vzal. Keď sa meno kúzelníka kúziel, ktoré používal, volalo OSUNOGIE a potom, čo sa jeho brat stretol s procesom, ktorý mu tento veľký kúzelník kúziel povedal, zavolala mu jeho stratená snúbenica a žiadala, aby sa opäť spojili ako jeden celok. Opäť ma zaujímalo, či to, čo mi tento muž hovorí, je pravda, keď som
    dostal sa domov. Ale nemal som inú možnosť, ako ho kontaktovať na jeho e-mailovej adrese, ktorú mi dal môj zákazník, pretože mi došli riešenia. a po chvíli som od neho dostal spätný e-mail a sledoval som všetky procesy. Teraz s radosťou a šťastím s radosťou oznamujem svetu, že moja žena zastavila proces rozvodu so svojím právnym zástupcom a teraz sme spolu ešte raz a staráme sa našich detí. Opäť, aký je ten problém, o ktorom si myslíte, že nemá riešenie, kontaktujte na EMAILE: (osunogie@gmail.com)

    ReplyDelete
  5. Väčšina ľudí v súčasnosti trpí a má bolesti v rôznych vzťahoch a zdraví, pretože je ťažké opustiť svoju pravú lásku, niekedy sa tvárime, že je všetko v poriadku, ale nie je. Aby sme mali milovaného človeka, snažíme sa nájsť radosť a šťastie aj prostredníctvom puta, ktoré ste si rokmi vytvorili. Voodoo Lord je tu, aby pomohol zlomenému a chorému telu svojimi mocnými kúzlami. Je schopný obnoviť život lásky, ktorý bol preč. Jeho kontakt je voodooconnect60@gmail.com, Whatsapp +2348097014925. Ľuďom so vzťahovými či manželskými a aj zdravotnými problémami odporúčam, aby ho čo najskôr kontaktovali. Tiež pomohol tým, ktorých som odporučil, nájsť riešenia ich vlastných problémov. Je taký skutočný a čestný. Keď ho kontaktujete, nemáte čo stratiť, takže teraz vyhľadajte pomoc.


    ReplyDelete
  6. Chcem, aby svet poznal skvelého muža, ktorého väčšina ľudí pozná ako pána voodoo, ktorý má dokonalé riešenie na problémy vzťahov, manželstiev a zdravotných problémov. Hlavným dôvodom, prečo som išla k pánovi voodoo, bolo hľadať riešenie, ako priviesť späť môjho manžela a otehotnieť, pretože ma manžel opustil, pretože som po 14 rokoch manželstva nemohla otehotnieť. Nedávno som na internete čítal niekoľko svedectiev, že niektorí ľudia napísali o voodoo Lord a veľmi ma to potešilo a rozhodol som sa požiadať o pomoc. Dokonale to urobil, keď prinútil môjho manžela, aby sa ku mne vrátil a požiadal o odpustenie, o pár mesiacov neskôr som počala. Teraz som hrdou mamou dvojičiek, chlapčeka a dievčatka a môj manžel ma nikdy neprestal milovať a žijeme spolu veľmi šťastní. Nemôžem prestať zverejňovať jeho meno na internete kvôli dobrej práci, ktorú pre mňa urobil. Každý, kto potrebuje jeho pomoc, by ho mal kontaktovať prostredníctvom e-mailu [voodooconnect60@gmail.com] alebo si ho pridať na whatsapp [+234 8097014925]  Môžete ho kontaktovať ešte dnes, aby vyriešil vaše problémy a zostal navždy šťastný.

    ReplyDelete
  7. V prvom rade ďakujem Dr.Ayovi za to, že mi do 48 hodín priviedol späť môjho milenca. Nemám čo povedať, len ti poďakovať a dať ti vedieť, že som šťastný. Moja milenka sa ku mne správa lepšie a väčšinu času so mnou trávi tým, že mi hovorí, ako veľmi ma miluje ako kedykoľvek predtým. akékoľvek problémy s vaším milencom kontaktujte Dr.Ayo prostredníctvom e-mailu: (drayospell@gmail.com) alebo WhatsApp +2347055691377 cez viber, pretože on je riešením všetkých problémov vo vzťahu.

    ReplyDelete
  8. Po 7 rokoch vzťahu s mojím priateľom, môj priateľ začal chodiť s inými dievčatami a prejavoval mi studenú lásku, niekoľkokrát sa mi vyhrážal, že sa so mnou rozíde, ak sa ho odvážim spýtať sa na jeho pomer s inými dievčatami, bola som úplne zničená a zmätená, ale vždy som bola optimistická, že sa veci zmenia, pretože svojho priateľa milujem z celého srdca. našťastie môj starý priateľ mi povedal o kúziel na internete s názvom Dr.Ayo, ktorí pomáhajú ľuďom s ich vzťahovými a manželskými problémami pomocou síl lásky Kúzla, Najprv som pochyboval, či niečo také niekedy existuje, ale rozhodol som sa to dať skús a našťastie pre mňa, ja a Dr.Ayo žijeme v rovnakom meste, tak som ho navštívil v jeho byte s mojím priateľom...Dr.Ayo je taký skvelý človek, povedal mi všetko, čo som potreboval urobiť a on tiež skontroloval spojenie medzi mnou a mojím priateľom, takže mi pomohol vyčarovať kúzlo lásky a do 48 hodín sa môj priateľ ku mne vrátil a začal sa mi ospravedlňovať, teraz prestal chodiť s dievčatami a je so mnou navždy a naozaj. slovami sa nedá opísať, aký som vďačný doktorovi Ayovi. snažte sa ho kontaktovať v prípade akýchkoľvek problémov vo vzťahu. E-mail: drayospell@gmail.com alebo Whatsapp +2347055691377 Via Vibers. a vždy ti pomôže. Boh ti žehnaj od Shellyho Jakea..

    ReplyDelete
  9. Po 7 rokoch vzťahu s mojím priateľom začal môj priateľ chodiť s inými dievčatami a prejavoval mi studenú lásku, niekoľkokrát sa mi vyhrážal, že sa so mnou rozíde, ak sa ho odvážim spýtať sa na jeho pomer s inými dievčatami, bola som úplne zničená a zmätená, ale vždy som bola optimistická, že sa veci zmenia, pretože svojho priateľa milujem z celého srdca. našťastie môj starý priateľ mi povedal o kúziel na internete s názvom DR.Ayo, ktorí pomáhajú ľuďom s ich vzťahovými a manželskými problémami pomocou síl lásky Kúzla, Najprv som pochyboval, či niečo také niekedy existuje, ale rozhodol som sa tomu dať skúste a našťastie pre mňa, ja a DR. Ayo žije v tom istom meste, takže som ho navštívil v jeho apartmáne s mojím priateľom ... DR. Ayo je taký skvelý muž, povedal mi všetko, čo som potreboval urobiť, a tiež skontroloval spojenie medzi mnou a mojím priateľom, takže mi pomohol vyčarovať kúzlo lásky a do 48 hodín sa môj priateľ ku mne vrátil a začal sa mi ospravedlňovať. prestal chodiť s dievčatami a je so mnou navždy a naozaj. slová nedokážu opísať, aký som vďačný DR Ayovi. prosím, snažte sa ho kontaktovať v prípade akýchkoľvek vzťahov. whatsapp ho na +2347055691377 ALEBO e-mail: drayospell@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Volám sa CLARA JAMES. Chcem poďakovať doktorke Ayo za to, že mi priviedla späť môjho bývalého manžela. Nikto ma nikdy nedokázal presvedčiť, že list, ktorý sa chystám napísať, bude jedného dňa skutočne napísaný. Bol som najväčší skeptik na svete. Nikdy som neveril na magické kúzla alebo niečo podobné, ale spoľahlivý zdroj (veľmi blízky spolupracovník) mi povedal, že Trust je veľmi oddaný, nadaný a talentovaný človek. Bola to jedna z najlepších vecí, aké som kedy zažil. hotový. Môj milostný život bol v troskách; Mal som za sebou dva rozvody a bol som na pokraji tretieho. Jednoducho som nedokázala čeliť ďalšiemu rozvodu a chcela som sa viac snažiť, aby náš vzťah fungoval, no môjmu manželovi to zrejme nevadilo. a znova sa so mnou rozišiel. Bol som zmätený a nevedel som, čo mám robiť, skôr sa dostali do kontaktu s Dr. Ayom. Urobil kúzlo lásky, vďaka ktorému sa môj manžel vrátil ku mne. Teraz sme so sebou veľmi spokojní. Dr Ayo ho prinúti uvedomiť si, ako veľmi sa milujeme a potrebujeme. Tento muž je SKUTOČNÝ a pre dobro. Môže vám tiež pomôcť napraviť váš nefunkčný vzťah. Mám späť svojho manžela! Bolo to ako zázrak! Zrazu chcel ísť do manželskej poradne a v milostnom živote sa nám darí veľmi, veľmi dobre. kontaktujte e-mail drayospell.com alebo pošlite SMS alebo si ho pridajte na WhatsApp na: +2347055691377 alebo jeho viber

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts