Search This Blog

by Petra Dzvoníková

March 30, 2018

ME & LASHES (FALSE & MAGNETIC)


Ahojte! Som späť s novým beauty postom a tentokrát to bude post na želanie o umelých, magnetických mihalniciach. Ak ma sledujete na instagrame, tak ste si určite všimli, že som si pred nejakou dobou objednala práve tento typ mihalníc, aby som zistila, aké vlastne sú a či sú vôbec "použiteľné". Okrem toho vám napíšem aj celkovo o tom, aké umelé mihalnice nosím a všetko ohľadne nich.


Hi guys! I am back with a new beauty post and this time, I am going to tell you a little something about false magnetic lashes. If you are following me on instagram, then you must have seen that I ordered this type of false lashes some time ago and started testing it in order to see if they are even wearable. I am also going to tell you more about me and my false lashes overall - which type I wear, how I wear it and so on. 




Ardell Demi Wispies - polovica // Ardell Demi Wispies - half-length

Svoje magnetické mihalnice som objednávala cez Krasotiku, odkiaľ si objednávam aj klasické umelé mihalnice. Sú to Ardell Double Demi Wispies - magnetické mihalnice (link tu) za 14,96 Eur. 

Ja používam na "bežný deň" Ardell Demi Wispies a kupujem si ich vo štvorbalení (link tu, 14,51 Eur). Nepoužívam ich však celé, resp. tak si ponechám maximálne jedny z celého štvorbalenia, pretože mi tak prídu príliš dlhé na moje oko. Najčastejšie ich nosievam iba "polovičné", čo znamená, že si z nich cca polovicu odstrihnem (strihám preč z dlhšej časti) a lepím si ich viac na vonkajší okraj oka. Donedávna som ich aplikovala na nenamaľované mihalnice a po mascare som siahala až keď som ich mala nalepené, aby som ich zjednotila. V poslednej dobe si svoje mihalnice namaľujem a až potom lepím umelé mihalnice, lepšie sa mi potom "napasujú" na tie moje a keď náhodou treba, ešte si ich "zjednotím" kliešťami na vytočenie mihalníc. 

Na Demi Wispies mám rada to, že nie sú až tak výrazné a dlhé ako býva väčšina umelých mihalníc a veľmi sa mi páči ich tvar. Postupne sa od "vnútorného konca" predlžujú, čo podľa mňa minimálne mojim očiam najlepšie pasuje. Takisto si myslím, že vyzerajú dobre aj pri výraznejšom makeupe (myslím tým tmavé tiene, alebo výraznú linku), ale aj len tak "na holo". Dajú sa nosiť na bežný deň a takisto aj k večernému makeupu. Preto sú pre mňa ideálne a najnovšie som si kúpila 6-pack (link tu).


I have ordered my magnetic lashes from a Slovak website Krasotika.sk for 14,96 Euro. I also order my everyday lashes from there, which are the Ardell Demi Wispies (I always go for the 4-pack). I usually don't use them as a whole, but cut a piece of the outer lashes off, because they are quite long for my eyes. Sometimes, I cut almost a whole half off and wear them on the outer corner of my eye. I used to apply them first and then use a little bit of mascara to unify them with my own lashes, but the last couple of times, I decided to go the other way. So I applied mascara first and then the false lashes. If I needed to bring them together, I used an eyelash curler.

What I like about Ardell Demi Wispies is that they are not "too" fake looking, when it comes to the length of the lashes, as well as the shape. They go from short to long, which is the best shape for me, I think. I also think that they look good with a more bold eye-makeup, as well as with no eye-makeup. They can be worn as everyday-lashes, but also with evening makeup. That's why they are ideal for me and this time, I even went for a 6-pack, haha. 



Ardell Demi Wispies v celej dĺžke // Ardell Demi Wispies in their full length



Ardell Magnetic Demi Wispies

Keďže som si ich tak obľúbila, rozhodla som sa objednať si aj magnetické mihalnice presne tohto typu - Demi Wispies (link tu). Sú však o niečo výraznejšie, ako klasické nalepovacie, keďže sú dvojvrstvové. Magnetické mihalnice totiž fungujú tak, že si jedny priložíte zvrchu vašich a druhé zospodu a navzájom sa "zmagnetizujú". Takže máte vlastne akoby "dvoje". Priznám sa, že som sa zo začiatku obávala, že budú príliš výrazné, pretože sa nedajú len tak nastrihať, ako to robievam s klasickými. Aj keď sa musím priznať, že už dlhšie koketujem s myšlienkou, že kúsok z tých mojich odstrihnem (zostali by mi na nich 3 magnetky namiesto 4) a vyskúšam, či sa mi tak s nimi nebude robiť lepšie. Mihalnice sa aplikujú na namaľované mihalnice. Prvý krát som ich mala na nenamaľovaných a dopadlo to katastrofálne. Síce som ich nejak nakoniec "upevnila" (bojovala som tak pol hodinu), ale po chvíli sa po mojich začali šmýkať dole. To sa síce môže stať aj keď ich namaľované máte, ale je to menej pravdepodobné. Predsa len, nalíčené mihalnice sú pevnejšie a vytočenejšie, ako tie naše prirodzené - takže to má logiku.

Celkovo by som magnetické mihalnice hodnotila tak, že podľa mňa nie sú ideálne na každodenné nosenie a neviem si predstaviť, že by mi vydržali od rána do večera, tak ako klasické "falsies". Rada ich však aplikujem vtedy, keď ideme fotiť. Či už outfit post, alebo nejaké beauty fotky. A síce sa mi ťažšie aplikujú ako tie klasiky, mám s nimi zas menej roboty, keď si ich dávam dole. Takže na krátke časové úseky, v ktorých preferujem výrazné mihalnice, volím vždy radšej tie magnetické. Pokiaľ ste zvažovali ich kúpu z toho dôvodu, aby ste si už nemuseli maľovať svoje mihalnice, tak vás sklamem - naozaj tak nedržia. Je však možné, že magnetické "accents" sú na každodenné nosenie vhodnejšie (link tu). Síce som ich zatiaľ netestovala, ale mám to v pláne, keďže ako som spomínala, aj z tých bežných si kúsok odstrihávam.

Ako to máte vy s umelými mihalnicami? Nosíte ich? Skúsili (by) ste magnetické mihalnice? 


Since I really like Demi Wispies, I decided to also order their magnetic version. They are bolder than the regular ones, because magnetic lashes are always used in pair. You apply one on top of your lashes and the other on the bottom and that's how they magnetise together. So you are wearing two pairs of lashes on each eye, kind of. I was kind of worried that they would be too much, since it's not really recommended to cut them as I do with my regular lashes, because of the magnet placement. But at the same time, I am still contemplating trying to shorten them by keeping only three magnets our of four. These lashes need to be applied to painted lashes. I didn't know this this the first time I wore them. I managed to apply them even without using a mascara beforehand, but they kept on sliding down my own lashes. This can happen even if you have used mascara on your lashes before applying them, of course, but not as much. It's logical. Painted lashes are harder and stronger. 

Overall, I would say that magnetic lashes are not ideal for every day usage and I cannot imagine putting them on in the morning and wearing them all day long, like I do with the regular falsies. I like to apply them for pictures - outfit posts, beauty shots. I find them harder to apply than the normal false lashes, but they are also much easier to take off. So if I am going for a bold lash look for a short period of time, I always reach for magnetics. If you were contemplating investing in them in order not to need to wear a mascara, I have to disappoint you - they really aren't meant to be worn without mascara first. However, it's possible that the magnetic accents (also from Ardell) are better for this purpose and might also be applied more easily. I have not tested them yet, but am definitely planning on doing so. 

Do you wear false lashes? Would you, or have you tried magnetic lashes? 

2 comments:

  1. Zní to hodně zajimavě :) já nepřišla umělým řasám ještě na chuť, vždycky jsem se svým způsobem bála dávat si něco na oko, ale jako líbí se mi, když to někdo nosí, pokud teda nejsou moc dlouhé, o tom žádná :)

    Maris Novotná

    ReplyDelete
  2. Ja mám pocit, že keď si nalepím mihálnice, tak je to strašne vidieť. A hlavne sa mi po čase začnú odlepovať:( skúsim si kúpiť nejaké kvalitnejšie lepidlo a ma naučíš nejaké triky, jak na to!:D

    Saja Frey Blog

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts