Search This Blog

by Petra Dzvoníková

October 20, 2017

MY FAVORITE ONLINE STORES + FAVORITE AUTUMNAL SALE PIECES

Hi guys! I hope you're doing fine and that you have some money saved up for some autumn clothes, because I finally decided to write a post I was planning to write for some time. I decided to show you a couple of my favorite online stores with clothes. Of course there are more, but in this first part I want to show you three from which I have recently ordered, or from which I order the most.


Ahojte! Dúfam, že sa máte dobre a dúfam, že máte našetrené peniažky na nejaké to jesenné oblečenie, pretože dnes som sa rozhodla konečne pripraviť post, na ktorý som sa chystala už dlhšiu dobu. Ako ste si mohli prečítať v nadpise, rozhodla som sa vám predstaviť pár z mojich obľúbených online obchodov s oblečením. Samozrejme, je ich viac, ale v prvom diele vám chcem ukázať tri, ktoré momentálne využívam najčastejšie, alebo som v poslednej dobe využila. 



ASOS: I assume that you already know ASOS. I first came in contact with this online store back when I was living in Germany and ordered a couple of times from there and then I didn't order anything from there for a couple of years. This summer, I fell in love with Asos again. What I like the most about it is that there are plenty of different brands both from the cheaper and the pricier end. So actually, I really think that almost anyone can find something they like on there. In the summer, I have ordered a couple of different things from Asos (belt, rubber bands, earrings) and ten days later, I ordered  again. I needed a dress to go to a wedding and unfortunately, none of the dresses I ordered from BooHoo were suitable and simply said, Asos saved my ass. I ordered two dresses just in case one would not fit well and was really pleasantly surprised! I also got shoes from there, which you already saw in this outfit post. Actually, you could also see one of the dresses already as well, in this post. Here are the shoes, the yellow maxi dress and the flower dress.

SUMMARY

Sortiment: I think that everyone would something on Asos for themselves - even if they dressed sporty, elegant or casual. Women and men as well. 

Quality & Price: I was always happy with the quality of the clothes from Asos, however, I think that it also depends on the price and the brand itself. You can find all possible price ranges on Asos, but I definitely think that you can also shop there if you are on budget, especially during the sale! 

Delivery: One of the main reasons why I ordered from Asos was their quick delivery - the packages were always here within the next 3-4 days. And if you are really in a hurry, you can go for next-day delivery for some extra cash. 

Returns: To be honest with you, I don't remember having to return anything to Asos, so I am not very experienced with returns to Asos, however, I know that they don't reimburse you for the return, only if all of the products delivered to you were wrong and you are returning the whole shipment. 


ASOS: Asos už možno poznáte, teda aspoň mne sa zdá, že v posledných rokoch sa o tomto shope na Slovensku hovorí častejšie a častejšie. Ja osobne som s ním prvý krát prišla do kontaktu s Asosom keď som žila v Nemecku a pár krát som odtiaľ niečo objednávala, potom pár rokov nič. Toto leto som si však Asos opäť veľmi obľúbila. Mám na tejto stránke rada, že tam nájdete mnoho rôznych značiek, pričom tam nájdete aj lacnejšie, aj drahšie - čiže pre každého niečo. V lete som si odtiaľ objednala viacero vecí - nejaké tie doplnky (opasok, gumičky, náušnice) a o desať dní som objednávala znovu. Potrebovala som totiž šaty na svadbu a BooHoo, z ktorého som si predtým objednala trojo šiat, ma bohužiaľ sklamalo. No a jendoducho povedané, Asos mi zachránil prdel. Objednala som si pre istotu dvoje ďalšie šaty, keby mi náhodou ani z nich jedny nesedeli a bola som neuveriteľne pozitívne prekvapená! K nim som si objednala rovno aj topánky, ktoré ste mohli vidieť napríklad v tomto outfit poste. Teda vlastne aj jedny zo šiat ste už na blogu mohli vidieť, v tomto článku (topánky, žlté maxi šaty, kvetované šaty). No a teraz akurát čakám na ďalšiu objednávku. 

V SKRATKE

Výber: Na Asose si snáď dokáže vybrať každý - športovejšie typy, elegantné typy, pohodlné typy. A samozrejme aj muži, aj ženy! 

Kvalita & Cena: Kvalita oblečenia je v poriadku, samozrejme sa to však odlišuje podľa toho, o ktorú značku a cenovú reláciu sa jedná. Osobne som s kvalitou produktov z Asosu nikdy nemala problém. Na Asose nájdete aj lacnejšie, aj drahšie kúsky, ale jednoznačne sa tu dá nakupovať aj keď ste na "budgete", najmä keď vychytáte zľavy. 

Doručenie: Jeden z hlavných dôvodov, prečo som na svadbu objednávala z Asosu bol ten, že poskytujú rýchle doručenie - väčšina objednávok mi prišla aj sem na Slovensko do piatich dní a keď sa naozaj ponáhľate a nemáte problém si priplatiť, môžete si objednať doručenie na druhý pracovný deň! 

Vrátenie: Do Asosu som osobne tuším ešte nič nevracala, ak sa správne pamätám, ale vracanie tovaru by malo byť bezproblémové, stačí vám vytlačiť si etiketu a zbehnúť na poštu. Bohužiaľ, peniažky za poštovné vráteného tovaru nevracajú, jedine keď vám boli doručené nesprávne produkty a vraciate celú objednávku naspäť.





NA-KD: When it comes to na-kd, I am not always that excited about the selection they offer especially because I sometimes think that their prices are a little too steep. I wanted to order a couple of times from this site already, but finally managed to order something just a month ago. I bought three different pieces: Jeans, Corsage-Belt Dress, a Blue Top and a Cropped sweater. Unfortunately, the jeans were a little too big for me (don't know why I ordered a size 38), so I had to return them. I kept the rest of the order. When it comes to the quality of the dress, it's not the best (I wore the dress in this outfit post). However, I am happy with the quality of the blue top and also with the cropped sweater. It's amazingly soft on the inside and warm enough. Since it's cropped, it's perfect for wearing with high waisted jeans or leggings and is perfect under every jacket (I hate wearing a jacket over a longer sweater). What I like the most about na-kd is the fact that they deliver really quickly and for free and also the free returns!

SUMMARY

Sortiment: Like I already mentioned, I am not crazy about the choices na-kd offers, especially because of some overpriced pieces. You can mainly find trends of the moment on na-kd.

Quality & Price: This is my least favorite part of na-kd, however, if you are willing to invest a little more in clothes, you will surely get some more quality pieces.

Shipping: Shipping is my favorite part of na-kd, because they are shipping internationally for free and you get the stuff within the next three days.

Returns: The free and no-problem returns are the best part about na-kd. You get a return label with the shipment already pre-printed for DHL and all you need to do is to contact DHL and arrange a pickup - for free!



NA-KD: Čo sa týka na-kd, s ich výberom oblečenia nie som úplne najspokojnejšia a to najmä preto, že mi niektoré veci pripadajú predražené. Pôvodne som si na tejto stránke chcela objednať viacero vecí, k prvej objednávke som sa však dostala až 15. Septembra, čiže približne pred mesiacom. Kúpila som si štyri kúsky oblečenia: Rifle, Korzetové šaty, Modrý top, Crop mikina. Rifle mi bohužiaľ boli extrémne veľké (objednala som si 38čky), takže som ich musela vrátiť. Zvyšok objednávky som si nechala. Čo sa týka kvality šiat s korzetovým opaskom, kvalita nie je nič moc (oblečené som ich mala v tomto outfit poste). S kvalitou topu som spokojná a tak isto aj s kvalitou mikiny, ktorá je neskutočne jemnučká zvnútra a dostatočne teplá. Tým že je cropová, je ideálna napríklad k vyššie posadeným nohaviciam, alebo legínam a zmestí sa na dĺžku pod každú bundičku (určite to poznáte, keď máte na mikine bundu a tá tak zvláštne trčí, lebo je len o trošku dlhšia). Čo j podľa mňa na na-kd najlepšie je - rýchle doručenie bez poplatkov a takisto vrátenie objednávky zadarmo! 

V SKRATKE

Výber: Ako som už spomínala, z výberu na na-kd nie som úplne spokojná, najmä kvôli niektorým podľa mňa dosť predraženým kúskom. Na na-kd nájdete najmä trendy kúsky, ktoré sú aktuálne in. 

Kvalita & Cena: Toto je pri na-kd trochu kameň úrazu, každopádne ak neváhate investovať viac, určite vám neprídu veci v zlej kvalite.

Doručenie: Práve shipping je na na-kd najväčším plusom a to preto, že je aj do zahraničia zadarmo a extrémne rýchly. Do troch dní máte veci u seba doma! 

Vrátenie: Vracanie tovaru na na-kd je to najjednoduchšie, aké som si zatiaľ na zahraničnom online shope zažila! Pokiaľ potrebujete vrátiť tovar, stačí si dohodnúť vyzdvihnutie balíku DHLkou, nalepiť na balík predtlačenú etiketu a DHL priamo u vás zadarmo vyzdvihne balík. 



FOREVER 21: I never really liked going to Forever 21 stores - well, with just one exception in Atlanta, Georgia. In Germany, I went to a couple Forever 21 stores and one of them was a three or four story one, which I probably hated the most. It was unorganised, chaotic and even though there was so much stuff, I couldn't find anything I liked. When it comes to the Slovak Forever 21 store, I visited it today and again, could not find anything I liked. The only thing I actually liked was a sports bra which cost 17 Euros .. which is kind of much, I mean for that price, you could get a sports bra from Nike or Adidas! However, I really like their online store and even more since they ship to Slovakia as well. For the longest time, I had to order to a German address and then my friend had to ship it to me to Slovakia. When it comes to the quality, it's nothing amazing, I mean .. it's fast fashion. Still, I think that every girl could choose something from Forever 21, or at least I always found something I liked on there and many of those clothes are my favorites still. Some prices are a little too high, however, you can always find something for a great price and especially when they have sale! When it comes to sizing, everything was always a perfect fit!

SUMMARY

Sortiment: The choices on Forever 21 are pretty good, even though they are mostly what's in at the moment, so there is less of those "classic basic" pieces. 

Quality & Price: When it comes to quality, it's comparable to H&M or Zara and similar brands. Nothing horrible, but also nothing that would last years. Forever 21 is fast fashion for a fair price. 

Shipping: The shipping, unfortunately, it not free of charge (or at least not to Slovakia), but it's pretty fast. The stuff should get to you within a week. 

Returns: Returns on Forever 21 are pretty much the same as in the most online stores. You won't get free returns, but will get your money back for the clothes if returned within their time frame. 


FOREVER 21: Čo sa týka Forever 21, tento obchod ma naživo nikdy veľmi neočaril - teda s jednou výnimkou, keď som v ňom bola v Atlante, v USA. V Nemecku som bola vo viacerých Forever 21, jedným z nich bol aj troj- či štvorposchodový, ale vždy mi prišiel prilíš rozhádzaný, chaotický a napriek obrovskému množstvu oblečenia som v ňom nič nenašla. Čo sa týka toho Slovenského, tam som si tiež ešte nikdy nič nekúpila .. teda, s výnimkou náušníc na blogera roka, ktoré som na sebe odvtedy nemala. Práve dnes som tam bola a bola som zhrozená z výberu. Jediné, čo ma oslovilo, bola jedna športová podprsenka, ale za 17 Eur si už radšej kúpim nejakú poriadnu napríklad z Pumy alebo Adidasu! Ich online shop mám však veľmi rada a ešte radšej odvtedy, odkedy doručujú aj na Slovenské adresy! Donedávna som si totiž ešte musela objednávať veci z Forever 21 do Nemecka a to nebolo vôbec praktické. Samozrejme, od kvality sa nedá očakávať nič svetoborné, ale majú tam veci, z ktorých si snáď každé dievča vyberie, aspoň mne sa to doteraz vždy podarilo a mnohé z tých vecí patria k mojim obľúbeným kúskom. Niektoré ceny sa mi na to, že to je Forever 21, zdajú prehnané, nájdu sa však u nich aj super kúsky za výbornú cenu, najmä v zľavách! A čo sa týka veľkostí, zatiaľ mi vždy dokonale sadli! 

V SKRATKE

Výber: Výber na Forever 21 je celkom dobrý, napriek tomu, že tam nájdete najmä kúsky, ktoré momentálne trendy a už pomenej takej základovej "klasiky" .  

Kvalita & Cena: Čo sa týka kvality, je to taká klasika ako H&M, Zara a podobné značky. Ani nič strašné, ale ani nič čo by vydržalo dlhé roky. Forever 21 je však fast fashion za primerané peniaze. 

Doručenie: Doručenie bohužiaľ nie je zadarmo (je možné, že od určitej ceny zadarmo je, to však teraz neviem povedať), stojí 6 Eur priamo k vám domov, tovar by ste však mali mať doma do týždňa, čo je celkom dobrý čas na internacionálny online shop! 

Vrátenie: Vrátenie tovaru na Forever 21 je veľmi podobné aj ostatným shopom - peniažky za poštovné vám nevrátia, s vrátením peňazí v lehote a tovar však nie je žiaden problém! 

3 comments:

  1. super článok :) hoci online nakupovanie nie je moja šálka kávy, je to pekná inšpirácia :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! :) Ja som lenivá, takže preferujem online nákupy :D

      Delete
  2. I absolutely love that yellow jacket and that corduroy dungaree dress!!

    Amy // www.thenoiseinwonderland.com

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts