Search This Blog

by Petra Dzvoníková

September 26, 2017

OVERSIZED GREEN SWEATER | OUTFIT









Sweater: Dad's closet | Boots: Forever 21 | Bag: Romwe | Necklace: Forever 21

I don't want to be talking about the weather again, but I just have to .. on the day we took these outfit pictures, it was the perfect sweater weather. Autumn has two (or maybe even more) different versions. One that I hate - the windy, cold and rainy one and one that I love - with warm(ish) breeze, but otherwise a very calm and still kind of nice weather, around 17 or 18 degrees. And that's the perfect weather for this kind of weather and maybe a short walk as well. And that's me saying that, a "taking a walk"-hater! 

When it comes to the outfit itself, I combined my favorite autumn-winter sweater, which is oversized, because it comes from my dad's closet. I don't even know when I took it from him, but it's quite a long time. Maybe it was when I was moving to Germany and I didn't only want to take warm clothes with me, but also a part of my home. So three of his sweaters came with me - this dark green one, which is my absolute favorite and then a little smaller, white one and also an orange-red one. I had that one on one of my old outfit posts, which you can still find on my lookbook. I remember that one winter in Berlin, I wore these sweaters all the time and when it got colder, I just layered them, instead of wearing a jacket. 

For this look, I combined the sweater with my go-to autumn over-knee boots. Fun fact: I found out just two days ago when I was cleaning them that they are a size too big for me. There has either been a mistake made when ordering, or I ordered a size bigger so that I could wear them with thick winter socks as well. And since the outfit is pretty simple, I decided to combine it with this bag, which (I think) I haven't shot yet even though I really like it and also went for bold autumn makeup, similar to this one.

PS: Even though it does not look that way, I was wearing shorts under the sweater to make sure that I wouldn't show too much, haha. 


Nechcem začínať počasím, ale nedá mi to .. v deň keď sme vybehli fotiť tento outfit bolo ideálne "sweater weather", teda počasie na sveter. Jeseň má dve (a možno aj viac) podoby, jednu neznášam  - to je tá hnusná, upršaná, veterná a chladná a tú druhú milujem. To je tá, kedy sem-tam zafúka ešte celkom teplý vetrík, ale inak je bezvetrie a takých sedemnásť, osemnásť stupňov. A to je práve to ideálne počasie na takýto outfit a nejakú krátku prechádzku. A to hovorím ja, čo prechádzky z duše neznášam! 

Čo sa týka outfitu ako takého, kombinovala som v ňom môj obľúbený jesenno-zimný svetrík, ktorý je oversize, pretože pochádza zo šatníku môjho otca. Už ani neviem, kedy som mu ho odcudzila. Tuším, že to bolo v období, kedy som sa sťahovala do Nemecka a chcela som si tam vziať nie len teplé oblečenie, ale aj kúsok domova. A tak so mnou cestovali tri otcove svetre - tento tmavozelený, ktorý mám zo všetkých najradšej a okrem neho ešte trošku menší biely a oranžovo-červený. Ten som mala oblečený na jednom z outfit postov ešte na starom blogu a ešte stále ho nájdete napríklad na mojom lookbooku. Pamätám sa, že jednu zimu v Berlíne som nosievala práve tieto svetre, keď sa ochladilo trochu viac, tak som ich proste navrstvila a nosila som ich namiesto zimnej bundy. 

Pre tento look som svetrík skombinovala s mojimi go-to jesennými čižmami nad koleno. Fun fact: Len pred dvoma dňami, keď som ich umývala od blata som zistila, že sú o číslo väčšie ako moja noha a ja vlastne netuším prečo. Buď sa niekde stala chyba, alebo som si objednala o číslo väčšie, aby sa dali nosiť aj v zime s hrubými ponožkami. A keďže outfit ako taký je celkom jednoduchý, vybrala som k nemu kabelku, s ktorou som (tuším) ešte nefotila, napriek tomu, že ju mám naozaj rada a takisto som volila výraznejší jesenný makeup, podobný tomu, ktorý som mala v tomto looku

PS: Aj keď to tak nevyzerá, mám oblečené aj šortky, aby náhodou spod svetríka nevykuklo to, čo by nemalo. Aj keď, to by som mala dať ako disclaimer na Dnes nosím a nie sem, pretože vy ste zväčša vždy veľmi milí a pozitívni, zatiaľ čo tam sú ľudia skôr takí negativisti, pred ktorými sa stále treba v niečom obhajovať .. 

Čo na takýto jesenný outfit hovoríte? 

4 comments:

  1. Tak toto je neskutočná bomba! <3 NÁDHERA! <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
  2. ja ubožňujem oversized svetre! takto ich síce nosiť nemôžem... ale tebe neskutočne pristane a bola by škola skrývať tak krásne dlhé nohy, ako máš ty! :).
    inak aj čižmičky sú strašne cool a sekne ti to, ako vždy! ^^.

    THE WORLD BY KEJMY ♥.

    ReplyDelete
  3. ty si bohyňa, ja z teba proste nemôžem...! krása ♥

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  4. Tak tohle je neskutečná nádhera, moc ti to sluší! ♥

    Another Dominika

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts