Search This Blog

by Petra Dzvoníková

July 8, 2017

SUMMER HAIR INSPIRATION


Hi guys! As mentioned on my instagram, I have been extremely busy the last two weeks - with our puppy and with our new apartment. But we were finally able to (kind of) move into the apartment and I hope that soon, I will be able to get back to the old blog routine. So I thought - if I can't make any new photos at the moment and create my own content a 100% right now, what can I do? What can I share with you? I decided to show you some summer hair inspiration. Why? Because I am once again deciding on what to do with my hair! 

For the first inspiration, I put together a colorful hair board, inspired by L'Oreal's Colorista. Which I am in love with, but cannot decide which is the right one for me yet! I wish I would be able to create something like you can see on the second picture, the official L'Oreal promo photo and maybe I will try creating something like that this summer. As you can see, my favorite color for the summer is the light pink, or peach pink and I think that it looks absolutely fabulous on both brown and blond hair. By the way, when it comes to rainbow hair, I think that the summer is the perfect time for it!


Ahojte! Ako som viackrát spomínala na mojom instagrame, posledné dva týždne som bola extrémne zaneprázdnená - s naším novým šteniatkom a s novým bytom. Ale teraz sme sa konečne (ako tak) presťahovali do nového a dúfam, že sa mi čoskoro podarí dostať sa do starej blogovej rutiny. A tak si hovorím, že keď momentálne nie som schopná ísť fotiť fotky, ani písať recenzie o produktoch ktoré mám bohvie kde, o čom napíšem? Voľba padla na vlasovú inšpiráciu na leto. Prečo? Pretože práve teraz opäť riešim, čo by som tak mohla zas spraviť s mojimi vlasmi. 

Pre prvý set inšpirácie som sa rozhodla zvoliť farebné účesy, inšpirované L'Oreal Coloristou. Colorista produkty sa mi strašne páčia, ale ešte som nenašla ten pravý pre mňa! Strašne by som chcela vyskúšať niečo na ten štýl, ako má slečna na 2. obrázku, čo je vlastne oficiálna fotka ku Coloriste. Možno sa o to v lete pokúsim! Ako ste si asi všimli, najviac sa mi páči tá jemná ružová, alebo marhuľovo-ružová, ktorá podľa mňa výborne vyzerá aj na hnedých, aj na blond vlasoch. Inak čo sa týka dúhových vlasov, myslím že leto je ten ideálny čas na práve takéto pokusy! 


And since I am a brunette (even though what I have on my head right now is everything but brown), I put together some brunette balayage inspiration. It's my favorite coloring way for brown hair, even though I have never had it myself. I don't trust hairdressers here to be able to do this and as I have not been able to master the skill of balayage coloring myself yet - but I am working on it! My favorite type of balayage is the combination of cool brown and cool blonde tones, almost grey, as you can see on the last picture. 


A keďže som bruneta (aj keď to čo mám v poslednej dobe na hlave teda hnedé nie je), dala som dokopy aj nejakú tú inšpiráciu na balayage - čo je moja obľúbená "úprava" na hnedé vlasy, ktorú som však ešte nikdy nedosiahla na svojich. Kaderníkom v tomto už nedôverujem a ja sama som sa ešte "nevyskillovala" - ale pracuje sa na tom! Najviac sa mi páči balayage v kombinácii studená hnedá - studená blond, možno až do šeda, ako to má napríklad slečna na poslednej fotke. 


I usually wear my hair either down, or in a bun, because that's what's practical. When I style it, I usually either a) curl it or b) straighten it. I have never been much of a "braider", even though I absolutely love braids! Especially in the summer, when people tend to wear simple outfits, braids can be the perfect "accessory". Wish I had the skill to do some of these styles myself! Maybe I will practice on Viktorka's long hair? 


Väčšinou nosím svoje vlasy buď rozpustené, alebo v drdole, pretože to je praktické. Keď si ich "stylujem", tak si ich buď natočím, alebo vyrovnám. Nikdy som nebola veľký zapletač, aj keď sa mi všetky typy zapletania strašne páčia - som na to príliš nešikovná, proste mi to nejde. Možno by som mala trénovať na Viktorkiných dlhých vlasoch! 


And what would summer hair inspiration be without some tips for short hair styles? Especially since my hair is cut pretty short at the moment? I need this inspiration, because to be honest with you, I am even less creative with short hairstyles than I was when I had long hair. Sometimes I manage to do a ponytail instead of the bun, or a small bun just from the front part of my hair, but that's about it. So I challenge myself for this summer - to learn new hair creations and do a tutorial at the end of the summer! Deadline - 31.8.2017! By the way, I also think that bangs (fringe) can be an amazing addition to a short hairstyle! 


No a čo by bola letná vlasová inšpirácia bez nejakých tipov na účesy pre krátke vlasy - ktorých nositeľom som aj ja? Pretože priznám sa - s krátkymi vlasmi som ešte nekreatívnejšia, ako som bola keď som mala vlasy po pás. Sem-tam sa dokopem k tomu, že si spravím úplne obyčajný cop namiesto drdolu, prípadne že si spravím bun na vrchu hlavy len z predných vlasov, ale to je tak maximum. Takže challenge na leto - naučiť sa nové vlasové kreácie s touto dĺžkou a natočiť/nafotiť tutoriál! Deadline - 31.8.2017! Inak keď už sme pri tom, napríklad taká ofina je podľa mňa ku krátkym vlasom top! 

3 comments:

  1. O nějaké letní změně vlasů přemýšlím, takže ti děkuji za inspiraci :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete
  2. Great inspiration. I especially love the braids. Now if only I could learn how to do some of them!

    http://www.thekaragon.com

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts