Search This Blog

by Petra Dzvoníková

July 30, 2017

ONE YEAR OLDER


Well, here it is. 30. July, which means I am celebrating my birthday. I am one year older, but can't say if I am also any wiser for sure. What I can say for sure is that I have at least collected loads of new experiences. I have learned so many new things .. practical things, but also many new things about myself, my beloved ones, my surroundings. Thinking about the last 365 days, I feel like it's impossible to summarize them with just one word. There were tougher days and also easier days. Days where I was endlessly happy and also day full of anxiety, stress and depressive thoughts. So much stuff has happened since my last birthday - I moved in with my boyfriend, I started working from home, I was promoted at work, I have cooked meat for the first time ever by myself, I got my first car, I started blogging again, I won 5th place in the Blogger of the Year competition, I got a puppy, I moved into "our own" apartment (meaning my boyfriend bought an apartment where we finally moved in together recently) and I definitely decided to leave the company I work for at the end of this year, or in the beginning of the next one and try to go for the freelance blogging life. Oh, and I finally finished my studies! 

When it comes to my 24, I am not sure what to expect. I feel like this year is gonna be my breakthrough year. Maybe it will be much more challenging than any other year, but I am ready for it. I am finally ready to invest my time and money into myself, my blog and my other passions and goals. And also not just into myself, but also into my relationship with Viktor and his plans and dreams. I will do everything I can in order for us to achieve what we are striving for. 

If you are wondering how I have spent my "birthday weekend" (I hate this expression), you will find the most important part of it in the pictures here. On Friday evening, we played bowling with our friend Rasťo and his beautiful girlfriend (pictures from that evening will be online this Thursday). When we came back home, I started editing some pictures and Viki fell asleep on the sofa next to me. We (I) went to sleep around 3 am, which means I woke up at 2 pm the next day! So I have spent the entire Saturday morning deeply asleep. I think my body was trying to catch up on the lack of sleep I had since we got the puppy. When I put myself together, we drove to Viktor's parents place and spent the whole day with them. To be honest with you, I really can't imagine a better way to spend my birthday (even though it was the day before my birthday, but that's not important right now). His parents have always been really welcoming and ever since I first for to know them, I feel really comfortable with them and love getting to know them more. I always learn something new from his dad and have a great laugh with his mom each time. One part of my present was a hot and sour soup made in a copper kettle - in case you were wondering what we were cooking in it. In the evening, we invited Rasťo and Lenka over for drinks. As always, we were talking and laughing the whole time! 

And now it's 6 am and I can't fall asleep - either because I have slept till 2 pm the day before, or because I drank an energy drink in the evening. Or probably because of the huge amount of thoughts going through my head tonight. I am not happy about starting off my "24" with insomnia, but what can I do? At least I had time to edit pictures from this week and write this post. Today around noon, my parents will come over to our place and I will spend the rest of today with Viktor just relaxing at home, because we have to get up early on Monday to go pick up my cousin flying in from Atlanta from the airport. 

I guess I should slowly end this post now and try to fall asleep once more. Or at least snuggle up to my love ♥


Tak a je to tu. 30. Júl, teda moje narodeniny. Som zas o rok staršia, no či som aj múdrejšia, to s istotou povedať neviem. Ale tak snáď áno. Minimálne nových skúseností som za posledný rok nazbierala kopec. Naučila som sa kopec nových vecí a nielen takých tých .. praktických, ale aj vecí o sebe, o mojich blízkych a o mojom okolí. Keď tak nad tým rozmýšľam, ťažko sa mi posledných 365 dní hodnotí jednotne, myslím že je to dokonca nemožné. Boli dni ťažšie a boli dni ľahšie. Boli dni kedy som bola bezstarostne šťastná a zároveň aj dni, kedy som bola úzkostlivá, vystresovaná, depresívna. Stalo sa toho veľa - presťahovala som sa k môjmu priateľovi, začala som pracovať z domu, v práci som sa dostala na novú pozíciu, prvý krát v živote som svojpomocne navarila mäso, dostala som vlastné auto, opäť som sa začala venovať blogovaniu, vyhrala som 5. miesto na Blogerovi roka, dostala som psíka, nasťahovala som sa s priateľom do "vlastného" (rozumej jeho vlastného, ja by som ešte nemala odvahu na hypotéku) a definitívne som sa rozhodla, že koncom tohto, alebo začiatkom budúceho roka dám výpoveď a skúsim freelancovo blogovať. A konečne som dokončila školu obhajobou bakalárky, ktorej písanie som 2 roky odkladala! 

Čo sa týka tej "24-ky", ani neviem čo mám očakávať. Mám dojem, že to bude prelomový rok. Možno bude tento rok môjho života oveľa náročnejší, ako ktorýkoľvek predtým, no ja som ready. Som ready investovať čas a peniaze do seba, do blogu, do mojich ostatných cieľov a snov. A samozrejme nie len do seba, ale aj to môjho vzťahu s Viktorom a jeho plánov. Spravím všetko preto, aby sme sa mali lepšie a obaja dosiahli to, čo chceme. 

Ak vás zaujíma, ako som trávila svoj "narodeninový víkend" (ach ako ja neznášam tento pojem, ale naozaj neviem ako to tentokrát inak nazvať), to najpodstatnejšie nájdete na fotkách v tomto poste. V piatok večer sme boli na bowlingu s naším kamarátom Rasťom a jeho krásnou priateľkou (post z bowlingu bude online vo štvrtok). Ja som do noci upravovala fotky a Viki spal na gauči vedľa mňa, ale tak reálne sme zaľahli až po tretej ráno. Tým pádom som sobotné ráno strávila veľmi hlbokým spánkom a zobudila som sa až pred druhou poobede! Myslím, že moje telo sa regenerovalo z celého mesiaca odkedy máme psíka a v noci si teda veľa nespospíme. Keď som sa dala ako-tak dokopy, vyrazili sme k Viktorovým rodičom do Kuchyne na Záhorie a vlastne celý deň až do večera sme strávili práve s nimi. A úprimne, neviem si predstaviť príjemnejšie strávené narodeniny (aj keď tie mám až zajtra, ale to je vlastne nepodstatné). Jeho rodičia sú totiž extrémne "welcoming" a už odkedy ich poznám sa s nimi cítim príjemne a teším sa, že sa pomaly spoznávame stále lepšie. S jeho otcom sa vždy skvelo porozpávam a dozviem sa kopec nových vecí a s maminou sa zas každý krát výborne nasmejeme. Tentokrát som vlastne ako časť darčeka dostala aj ostrokyslú polievku - ak by ste sa čudovali, čo sme to v tom kotlíku vlastne kuchtili. Večer sme k nám pozvali na návštevu Rasťa s Lenkou na pohárik a pokec u nás na balkóne. A ako vždy, zas sme sa poriadne nasmiali. 

A teraz je 6 hodín ráno a ja stále neviem zaspať .. buď to bude tým, že som predtým spala do druhej poobede, alebo tým energy drinkom na večer. Alebo tou masou myšlienok, ktoré mi víria v hlave. Nerada svoju "24-ku" začínam insomniou, ktorá sa už pomerne dlhší čas (až doteraz) neukázala, ale čo sa dá robiť? Aspoň som poupravovala fotky z tohto týždňa a mohla som napísať tento post. Dnes okolo obeda by mali prísť moji rodičia, ktorí mi chcú priniesť darček a večer asi budeme len s Vikim doma oddychovať, pretože v pondelok ráno budeme vstávať celkom skoro ráno - priletí sem totiž moja sesternica Lina z Atlanty. 

A ako mi tak práve spieva Jarek Nohavica: "Ještě hoří oheň a praská dřevo, ale už je čas jít spát ..", myslím že je čas ukončiť tento post a ísť sa pokúsiť opäť zaspať. Alebo sa aspoň pritúliť k môjmu milovanému ♥









1 comment:

Fun

Education

Podcasts