Search This Blog

by Petra Dzvoníková

May 23, 2018

QUICK & HEALTHY BREAKFAST TIP: BANANA PANCAKES


Ahojte! Keďže môj posledný tip na raňajky zožal väčší úspech, ako som čakala, rozhodla som sa s vami zdieľať ďalší. Tentokrát trochu menej zdravý, ale v podstate to záleží najmä od toho, čo si na palacinky naložíte. Aj keď sa dajú spraviť naozaj len z dvoch ingrediencií - banánu a vajíčok, osobne preferujem túto verziu, s trochou ovsených vločiek, viac. 


Hi guys! Since my last breakfast tip has been pretty successful with you, I decided to share another one with you. This time, it's a little less healthy than the last one, although that mainly depends on the topping you choose. Even though they can only be made with just two ingredients - banana and eggs, I personally prefer the oat flakes version more. 


Čo budete potrebovať? 2 banány (ideálne dozreté, ale osobne som ich robila už aj z nazelenaných, tvrdých, len sa vám budú ťažšie pučiť), 2 vajíčka a 70g ovsených vločiek. Príprava je naozaj jednoduchá: 

Banány si nakrájam na menšie kúsky a v miske, alebo hlbokom tanieri, ich pomačkám vidličkou. Nemusia byť úplne kašovité, menšie kúsky vôbec nevadia. Do banánovej masy pukneme dve vajíčka a vidličkou zamiešame do banánu. Pridáme ovsené vločky - osobne preferujem, keď sú pomleté (hádžem ich do mixéru), zmiešame s banánovo-vajíčkovou hmotou. Pridávam ešte aj trochu škoricového cukru, ale nie je to "must". Hotovo! Teraz už potrebujete iba naberačku a panvicu, na ktorej palacinky pripravíte. Jednoznačne treba použiť panvicu s nelepivým povrchom! 

Čím si palacinky "obložíte" je úplne na vás. Ja na nich milujem javorový sirup a v tomto prípade som k nemu prihodila aj nakrájaný banán, kúsky horkej čokolády a Chunky Monkey zmrzlinu značky Ben & Jerry's. Svoje som posypala ešte škoricovým cukrom, Viktorove však nie, keďže on škoricu veľmi nemusí. 

Voilá! Jednoduché a rýchle banánové palacinky sú na svete! 


So what are you going to need to make these? 2 bananas (ideally ripe bananas, although I've also used hard, green bananas also, but it's easier to mash the ripe ones), 2 eggs and 70g (2,45 ounces) oat flakes. Making them is really easy: 

I cut the bananas into smalled pieces and mash them either in a bowl, or on a soup plate. They don't have to be completely mashed, small pieces of bananas aren't a problem here. Mix in two eggs. Then, add the oat flakes. I prefer to mince them in a mixer first and then mix them in with the banana-egg mass. Personally, I prefer to add a little cinnamon sugar into the mix as well, but it's not a must. And you're done! Now, you just need a laddle and a pan to make the pancakes in. Make sure to use a non-stick surface pan! 

It's completely up to you what you put on top. I love pancakes with maple syrup and in this case, I also added bananas, pieces of dark chocolate and a little bit of the Chunky Monkey ice cream from Ben & Jerry's. I put some more cinnamon sugar onto mine, but not on Victor's, as he's not that into cinnamon. 

Voilá! These are my simple and quick banana pancakes!

1 comment:

  1. vyzerajú geniálne :) presne túto trojkombináciu sem-tam robím na raňajky aj ja doma :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts