Search This Blog

by Petra Dzvoníková

May 24, 2018

ČO SI BALÍM DO PÔRODNICE?


[Scrollujte na spodok celého postu pre konkrétny zoznam, ktorý som pre vás vytvorila na stiahnutie + video s tým, čo som si zbalila ja.]

Balenie na dovolenky neznášam a tým pádom som sa nehrnula ani do balenia vecí do pôrodnice. V tomto prípade ma obťažovali ešte ďalšie aspekty, okrem balenia ako takého - nevedela som, čo si vlastne mám zbaliť, kde tie veci zohnať a pri väčšine som ani nevedela, čo sú zač. Poďme však pekne od začiatku. 

Prvým krokom bolo zorientovanie sa v tom, čo si mám vlastne zbaliť. Jedna vec je to, čo vyžaduje pôrodnica ako taká. Potom si musíte utriediť v hlave, čo dodatočne potrebujete pre svoj vlastný komfort. A samozrejme, je tu ešte aj kopec inšpiračných zoznamov na internete, ktoré vám budú radiť, čo si máte zabaliť so sebou. To sa mi nakoniec podarilo a spísala som si taký vlastný, krátky zoznam. 

V druhom rade som musela veci zo zoznamu pozháňať. Všetko, čo si beriem do pôrodnice, som buď dostala, alebo objednala online - cez online shop Dr.Max, alebo z nemeckého Amazonu. 

A v neposlednom rade som si musela zohnať vhodnú tašku, keďže doma sme mali len jednu vyhovujúcu a tú používa Viktor na veci do posilky. No a samozrejme, nakoniec mi neostávalo nič iné, ako sa zbaliť. Myslím, že 37. týždeň je taký ideálny čas. Nakoniec som sa rozhodla zbaliť do dvoch tašiek. V jednej budem mať veci na pôrod ako taký a v druhej zas veci, ktoré sa mi zídu na izbe počas pobytu v pôrodnici. 


Osobne som to mala s oficiálnym zoznamom trochu jednoduchšie, ako väčšina žien, pretože do mojej pôrodnice (Sanatórium Koch) je potrebné zbaliť si naozaj len minimum vecí, čiže: veci osobnej hygiény, 2 podprsenky pre dojčiace matky, tampóny do podprsenky, jednorázové nohavičky. Do väčšiny štátnych nemocníc je nutné priniesť si aj veci ako nočné košele, župany, uteráky, plienky pre bábätko .. (konkrétny zoznam si musíte vypýtať od vašej pôrodnice) 

Pre seba som volila mix medzi tipmi z internetu, prípadne od pani, ktorá s nami viedla predpôrodný kurz a oficiálnym zoznamom z mojej pôrodnice a zoznamami iných pôrodníc. Čo konkrétne som si zbalila sa dozviete v nasledujúcom videu, prípadne v zozname, ktorý som pripravila vo forme PDF. Tento zoznam si môže každá z vás vytlačiť, pokiaľ by vám vyhovoval. Je to taký checklist toho, čo ste si už zbalili, alebo čo si zbaliť ešte musíte a môžete si ho stiahnuť v pastelovej mentolovej, alebo ružovej farbe. Čo vám poviem? Mala som kreatívnu chvíľku, haha. Stačí kliknúť na verziu, ktorú chcete stiahnuť a otvorí sa vám link na stiahnutie: 



A tu už je videjko so všetkým, čo som si zbalila do pôrodnice (chýba mi tam ešte telový krém, na ktorý som zabudla a samozrejme také tie blogerské veci - laptop, foťáky, nabíjačky atď)


No comments:

Post a Comment

Fun

Education

Podcasts