Search This Blog

by Petra Dzvoníková

March 4, 2018

WEDDING PHOTOS


Tak som si povedala, že je na čase ukázať vám ďalšie fotky zo svadby. Tieto sú konkrétne z hostiny, ktorá sa niesla v uvoľnenej a rodinnej atmosfére. Ako v článku predtým, aj tu vám k niektorým fotkám napíšem krátky komentár, inak nechám hovoriť fotky samé za seba. Ako všetky ostatné, aj tieto fotila Nina Skalíková.

So I thought it was time to post another batch of photos from our wedding. These are from our wedding dinner and reception, which happens all after the ceremony. I will comment on a couple of the shots, but other than that, I will let the pictures speak for themselves. Just like all the other wedding pictures, these were also taken by Nina Skalíková


Môj otec mal príhovor ako prvý a ako môžete vidieť podľa fotky hore aj dole, okrme iného nás aj pobavil. // My dad was the first one to have a speech and as you can see on the picture above and below, he has a sense of humor. 




Ďalej som bola na rade ja s mojím príhovorom. Od začiatku som vedela, čo chcem povedať, v noci pred svadbou som si ho nakoniec aj napísala, aby mal hlavu aj pätu. Nakoniec samozrejme hlavu a pätu nemal, keďže som sa už na začiatku rozplakala a preto ho dávam aspoň sem, aby som ho mala niekde uložený v tom znení, v ktorom som ho chcela povedať. Je bez diakritiky, keďže som ho písala na iphone, spontánne a proste tak, ako zo mňa išiel von ..

Rastik mi raz povedal, ze vyzerm ako clovek, ktory nikdy neplace, alebo nevie plakat .. alebo teda nieco v tom zmysle, presne si to nepamatam. Co teda bohuzial alebo nastastie, neviem, nie je vobec pravda, co si uz mal od zaciatku mojho tehotenstva sam zazit. Kazdopadne, co tym chcem povedat - ak budem  dojata a zacnem tu smoklit, necudujte sa, nie som taka tough ako sa tvarim. No, kazdopadne, aby som sa dostala k tomu co chcel vlastne povedat - skusim byt strucna, lebo ste asi vsetci hladni. Ja teda hladna som, co asi nikoho kto ma pozna neprekvapuje. Takze, v prvom rade vas tu chcem vsetkych privitat a podakovat sa vam za to, ze tento pre nas vynimocny den travite s nami. Dufam, ze sa nam podari navodit uvolnenu a prijemnu atmosferu v tomto mensom kruhu v ktorom sme sa tu dnes stretli. Komu by som sa chcela osobne podakovat su rodicia jedni aj druhi, ale zacnem teda najprv svokrovcami. Bohuzial Peto - uz takmer mesiac si tykame - tu s nami dnes nemoze byt, co ma na dnesku mrzi uplne najviac. Zdravie je vsak prvorade! Takze aspon symbolicky, vsetky pripitky “na zdravie” dnes budu venovane jemu. Obom rodicom Dzvonikovcom by som sa velmi chcela podakovat za to, aki su ludia a akeho uzasneho syna vychovali. Ale k nemu sa dostanem neskor. Chcem sa podakovat za to, ako rychlo a bezprostredne ma prijali medzi seba a za vsetku ich starostlivost a podporu nie len teraz pred svadbou a v tehotenstve, ale uz od zaciatku odkedy sme sa spoznali. Uprimne, neodkazem si predstavit lepsiu “novu rodinu” ako prave vas. Takze velmi dakujem za vsetko co pre nas s Vikim robite a chcem aby ste vedeli, ze si to nesmierne vazim. Takisto chcem spomenut aj Niku, s ktorou sme vlastne takmer rok boli spolubyvajuce po tom, co som sa len tak zrazu zjavila v byte nad Luckami a uz som odtial akosi neodisla. Dakujem za tvoj pristup ku mne vo vsetkom a ze si ma prijala za svoju aj napriek tomu, ze na zaciatku som na teba teda nespravila najlepsi dojem - s cigaretou na balkone, nieco cierne co strasne nadavalo, ci tak nejak to bolo :D 
No a prejdem teda k tomu ktory si to cierne nadavajuce vybral za svoju priatelku. Takto pred dvoma rokmi som ho okukovala v robote vzdy ked si vyzliekal sveter a tahal s nim aj tricko a hovorila som si, ze by som rada prisla na to, co je on vlastne zac. A tak som zmanipulovala pol oddelenia na to, aby sme spolu mohli ist na sluzobku do Dortmundu a ja som mohla zistovat. Zjavne aj on chcel zistovat teda, nastastie. Netrvalo dlho a ja som zistila, ze okrem teda extremne pritazliveho zovnajsku sa v nom skryva neskutocne mnozstvo dobroty. Uprimne, ked sme spolu zacali “chodit”, casto som si hovorila, ze kde je to pokazene na nom, lebo som nic nevedela najst a vlastne nic som doteraz nenasla. Zlatko nebudem to nejak rozpitvavat, detaily si povieme aj v sukromi, ale chcem sa ti podakovat za to, aky si a za to, ze kzdy den sa vdaka tebe minimalne raz usmejem. Dakujem za to, ze si ma od zaciatku akceptoval taku aka som a ze dokazes dealovat so mnou aj ked je zle, aj ked je dobre. Dakujem ze sa o mna staras ked mi je zle, ze mi robis palacinky aj o druhej rano, ze mi ides v noci nakupit mlsky do tesca ked mrncim a za to, ze dokazes byt nie len mojou oporou, ale takisto presne taky primitiv ako som niekedy ja. Dufam ze sa to nezmeni a ze sa prerehoceme spolu v dobrom aj zlom az do staroby. 
V neposlednom rade sa chcem podakovat aj mojim rodicom, ktori mi uz od malicka davali doveru a volnost, vdaka ktorej mam vlastnu hlavu a dokazem pocuvat svoj instinkt. Vdaka tomu ako ste ma vychovavali a ake ste mi davali vzdy moznosti som uz pred 18 narodeninami precestovala pol sveta, zazila som si nespocet dobrych aj zlych veci a to vsetko v podstate viedlo k tomu, ze ked som stretla toho praveho, bola som pripravena sa usadit a zalozit rodinu. A samozrjeme dakujem ze vdaka vammozem mat svadbu podla mojich predstav a nemusim sa nijak obmedzovat. 
A nakoniec dakujem Paulusu, ktory je sice o 6 rokov mladsi a vyrastal 8048km vzdialenych odo mna, ale je mi uz od malicka ako mladsou sestrou. Ona je ten surodenec ktoreho som vzdy chcela aj napriek tomuto vsetkemu, takze dakujem ze ta mam a ze si prisla teraz na Slovakia a ze si always there for me when I need you even if you have to be an otrok sometimes, like yesterday. Lubime ta. 
Aj ked by som vedela podakovat dalsim ludom sediacim v tejto miestnosti, myslim ze to si necham na osobne rozhovory a prenecham slovo dalej, aby sme sa teda cim skor dostali k tomu jedlu na ktore sa urcite vsetci tesime. Takze za mna vam dakujem eate raz ze ste prisli a dufam ze sa dnes vecer dobre najete, uvolnite a zabavite.

I was next in line with a speech. I knew from the beginning what I wanted to say and wrote it down the night before the wedding just to have it written down, because I know how I can be when giving the speech, I forget half of the things I want to say. Of course I still forgot half of it, because I started crying right in the beginning of speaking. The whole speech is above in the original form, copied from my iphone, the way I felt and wrote it at the time .. (it's in Slovak, sorry for that)




Viktor síce na príhovory nie je, ale predsa len pár slov zo seba dostal. // Viktor isn't one for speeches, but he still managed to get a couple of words out. 




Náš prvý tanec na "I Feel It Coming" od Weeknd, cover od Skinny Living. // Our first dance to "I Feel It Coming" from the Weeknd, covered by Skinny Living. 



Viktorko s maminou, teraz už mojou svokrou. // Viktor's dance with his mom. 



Ja s otcom. Naposledy sme si takto spoločne zatancovali na mojej stužkovej. // Me and my dad. The last time we danced like this was at my prom. 


Nakoniec som na parket dostala aj Linu, sesternicu a zároveň môjho svedka. // Lina, my cousin and witness, also danced with my husband. 



Viktor s mojou mamou. // Viktor with my mom. 


A s Nikou, jeho sestrou. // And with Nika, his sister. 


A aj s jeho babičkou. // And with his grandma.



Samozrejme, aj ja som si chcela zatancovať s Linou. // I also had to dance with Lina. 


A na záver moji rodičia. // Last but not least, my parents. 


2 comments:

  1. krásne fotky :) tvoj príhovor sa mi veľmi páčil! bol milý a vtipný a emotívny a nedovolil mi prestať čítať, paráda ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  2. Nádherné fotky! Moja najobľúbenejšia je druhá od začiatku a potom tá, kde ti ušli slzičky ♥ To sú tak nádherné emócie, ktoré z nich prestúpili až na mňa ♥♥♥ ďakujem, že sa o to s nami delíš!

    Candy | C a n d y G r a n t

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts