Search This Blog

by Petra Dzvoníková

September 16, 2017

SPARKLY AUTUMN | LOOK


Hi guys! When I had a look at the beauty section on this blog, I realized, that I haven't shown you a makeup look in a really long time. I am not calling it a tutorial per se, it's thought of more of an inspiration for you. That's why I decided to create a new "look" post.

Autumn is here and with it, also changes in makeup. Most of you will be going for darker lipsticks and eyeshadows in browns, oranges and reds and I will as well. That's why I decided to go for an autumny look right now. In my case though, I decided to put the focus on the sparkles - which I decided to go strong for on the eyes, as well as in the highlighter, which I went hard for. If you are interested in knowing how I achieved this look, scroll down or click on "read more".


Ahojte! Keď som si prechádzala beauty sekciu tu na blogu, uvedomila som si, že som už celkom dlho nepridala žiaden makeup look .. nevolám to tutorial, lebo tutorial to nie je, skôr taká inšpirácia. A preto som sa rozhodla, že nadišiel čas na nový článok práve tohto typu. 

Jeseň je tu a s ňou prichádzajú aj zmeny v líčení. Väčšina z vás začne siahať po tmavších rúžoch, a očných tieňoch ladených do hneda, oranžova, alebo červena a ja samozrejme tiež. Preto som sa rozhodla nafotiť vám práve takýto typ líčenia. V mojom prípade však aj tak ostal najväčší fokus na  trblietkach - a to ako aj v prípade očných tieňov, tak aj v prípade highlighteru, ktorým som v žiadnom prípade nešetrila. Pokiaľ vás zaujíma, ako som tento look dosiahla, scrollujte nižšie, alebo kliknite na "read more". 

Face - base and makeup 

White Bloom Triple Bright Floral mask - Cremorlab: Before I went for this look, I decided to freshen up my skin with the help of this brightening, hydrating and softening mask White Bloom. To be honest with you, I don't use face masks very often, because I never find the time. However, I do think that now is the right time to change that. This mask has really refreshed my skin and prepared it for the rest of the "procedures". 

Snow Falls Melting Cream - Cremorlab: Instead of the regular primer, or the creams that I usually use before applying makeup, I decided to test this new hydrating cream, also from Cremorlab. The primary function of this cream is to hydrate and it should be used in the last step of the beauty routine. You apply it with a spatula on your hand and when it starts melting (it's supposed to be like snowflakes melting), you apply it on your face and neck. 

Pro Longwear SPF 10 Foundation - MAC: When my skin was ready for more products, I applied my favorite foundation from MAC with the help of a beauty blender. I mixed it with Liquid Aura illuminator from Urban Decay. After the foundation, I also applied powder. 

Instant Anti Age Concealer - Maybelline New York: In the next step, I went for my new corrector from Maybelline and especially tried to cover dark circles under my eyes, which are my biggest problem that need correcting. 

Naked Skin Shapeshifter Palette - Urban Decay: After the corrections, I tried my luck at light contouring with my little helper, the contour palette from Urban Decay. This palette offers either cream, or powder shadows. I went for the powder ones, since I am not comfortable working with the creamy ones yet - I have to have a lot more practice. I didn't just contour with this palette, but highlighted with it as well. It actually has my favorite highlighter from all that I own. I used it on my cheeks, my nose and I also didn't spare it when creating the base on my eyes. 

Tvár - podklad a makeup 

White Bloom Triple Bright Floral mask - Cremorlab: Predtým, ako som prešla k maľovaniu ako takému, rozhodla som sa osviežiť svoju pleť rozjasňovacou, hydratujúcou a vyhladzujúcou maskou White Bloom. Musím sa priznať, že ja pleťové masky tak často nepoužívam, pretože si väčšinou neviem nájsť čas. Myslím, že by bol čas to zmeniť. Táto maska bola osviežujúca a krásne mi pripravila pleť na zvyšné "procedúry". Zoženiete ju vo Fann Parfumériách, prípadne aj na ich online stránke (momentálne ho zoženiete za 3,38 Eur). 

Snow Falls Melting Cream - Cremorlab: Namiesto klasického primeru, alebo krémov ktoré bežne pod líčenie používam, som sa tentokrát rozhodla otestovať nový hydratačný krém, taktiež od značky Cremorlab. Primárna funkcia tohto krému je hydratácia a má sa používať v poslednom kroku vašej beauty rutiny. Nanáša sa veľmi zaujímavým spôsobom a to takým, že si aplikátorom naberiete z krému a nanesiete ho na ruku. Keď sa začne rozpúšťať (resp. topiť, keďže má pripomínať sneh), môžete si ho naniesť na tvár a krk. Takisto sa dá zohnať vo Fann, alebo na ich stránke (momentálne za 25,88 Eur). 

Pro Longwear SPF 10 Foundation - MAC: Keď bola moja pleť pripravená, naniesla som na ňu pomocou blenderu od Real Techniques makeup. Tentokrát som použila môj obľúbený makeup od Mac Cosmetics v odtieni NC20, ktorý som zmiešala s Liquid Aura iluminátorom od Urban Decay. Tento makeup má také stredné krytie. Zafixovala som makeup púdrom. 

Instant Anti Age Concealer - Maybelline New York: V ďalšom kroku som začala korektovať nedokonalosti a teda v prvom rade som sa sústredila na tmavé kruhy pod očami, s ktorými mám najväčší problém. 

Naked Skin Shapeshifter Palette - Urban Decay: Po zapracovaní korektoru som sa rozhodla vyskúšať jemné kontúrovanie, na ktoré som sa vrhla s pomocou kontúrovacej paletky od Urban Decay. Táto paletka má aj krémové, aj púdrové tiene, ja však používam len púdrové, pretože s krémovými neviem robiť - priznávam. Touto paletkou som však nie len kontúrovala, ale aj highlightovala. Tento highlighter má síce chladný odtieň a je jednoznačne mojím najobľúbenejším ktorý vlastním. Použila som ho na líčka, nad obočie, na nos a nešetrila som ním ani ako základ líčenia očí. 


Eyes, eyebrows and lashes

Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals - NYX: Originally, I wanted to go for just one color from this palette, a shimmery pink eyeshadow. I applied it on my whole eyelid, as well as on the "arrow" going out from the eyelid in the direction of my eyebrow. However, I also decided to apply some of the golden-ish glittery one into the crease. 

Liquid Ink Eyeliner - Essence: In the next step, I applied liquid liner. On the first eye, I realized that the liner that I was using was pretty dry, so on the second one, I used a fresh one (the waterproof liner, which is my favorite). Unfortunately, on the picture above is the dry eyeliner. 

Faux Blacks Inner Lid Eyeliner - NYX: On the bottom inner eye lid, I applied the eyeliner from NYX in the shade Burnt Sienna, which was referred to me by Lucy from the blog Lusyliana

Lash Princess Mascara - Essence: I have done my lashes with the help of my mascara from Essence, which I have mentioned like a thousand times on my blog already. 

The one Eyebrow Shadows - Oriflame: I have filled in my brows with the palette from Oriflame, from which I have mixed in the lighter and the darker shade and applied it with an angled brush. 

Oči, obočie a mihalnice

Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals - NYX: Z tejto paletky som pôvodne chcela použiť len ružový, trblietavý tieň, ktorý som naniesla na väčšinu viečka, aj do "šípky" von z oka na bokoch. Nakoniec som sa však rozhodla použiť aj zlatastý, tiektiež trblietavý, do záhybu nad okom. 

Liquid Ink Eyeliner - Essence: V ďalšom kroku som aplikovala tekutú linku. Ako môžete vidieť, na jednom oku sa mi nepodarila úplne rovná, pretože som mala vyschnutú linku. Použila som naňho tekutú linku od essence. Na druhé oko som už použila novú, taký istý typ, len vodeodolnú a tá už sa mi teda podarila lepšie, pretože sa nezadrhávala. 

Faux Blacks Inner Lid Eyeliner - NYX: Na spodnú vnútornú linku oka som naniesla ceruzku od NYXu v odtieni Burnt Sienna, ktorú mi odporučila Lucka z blogu Lusyliana

Lash Princess Mascara - Essence: Na mihalnice som naniesla maskaru od Essence, o ktorej už veľa písať nebudem, lebo ju už určite musíte poznať z ostatných lookov ktoré som na tento blog dávala. 

The one Eyebrow Shadows - Oriflame: Na obočie som ako vždy použila mini paletku od Oriflame, z ktorej som zmiešala bledšiu a tmavšiu farbu a naniesla som ju šikmým štetcom na obočie. 


Lips and setting

Gorg Matte Liquid Lipstick - Kylie Cosmetics: To get that dark autumny lip, I applied Gorg from Kylie Cosmetics, which I have in a miniature version from Kylie's Birthday Collection. It's a really nice matte burgundy color. However, I didn't want to leave my lips all matte. 

Lip Maximizer - Dior: Since I did not want to leave the lips matte, I decided to apply a lip maximizer from Dior over it as a gloss. That seems to have been a mistake, because the color went kind off all over the place and got "flakey". So a tip for you: don't do that! 

Fix+ Prep+Prime - MAC: Finally, to set the whole makeup, I used my setting spray from MAC Cosmetics, which is refreshing and also works in place of a powder. 

What do you think about this look? 

Pery a fixácia

Gorg Matte Liquid Lipstick - Kylie Cosmetics: Na pery som sa rozhodla použiť jednu z miniatúriek od Kylie Cosmetics, ktorá bola v jej narodeninovej kolekcii. Je v odtieni Gorg a je to matná burgundy. Pery som však nechcela nechať úplne matné. 

Lip Maximizer - Dior: Keďže som pery nechcela nechať matné, naniesla som si na ne lesk od Dioru, čo však bola chyba, pretože matný rúž sa pod ním rozpil. To je varovanie pre vás slečny, aby ste to neriskovali! 

Fix+ Prep+Prime - MAC: Nakoniec som celý makeup zafixovala fixačným sprejom od MAC Cosmetics, ktorý je osviežujúci a zároveň nahrádza púder. 

Čo hovoríte na tento look? 


White Bloom Triple Bright Floral mask - Cremorlab - buy here
Snow Falls Melting Cream - Cremorlab - buy here
Pro Longwear SPF 10 Foundation - MAC - buy here
Instant Anti Age Concealer - Maybelline New York - buy here
Naked Skin Shapeshifter Palette - Urban Decay - buy here
Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals - NYX - buy here
Liquid Ink Eyeliner - Essence - buy here
Faux Blacks Inner Lid Eyeliner - NYX - buy here
Lash Princess Mascara - Essence - buy here
The one Eyebrow Shadows - Oriflame - buy here
Gorg Matte Liquid Lipstick - Kylie Cosmetics - buy here
Lip Maximizer - Dior - buy here
Fix+ Prep+Prime - MAC - buy here


12 comments:

Fun

Education

Podcasts