Search This Blog

by Petra Dzvoníková

September 9, 2017

INTERIOR INSPIRATION: BEDROOM DETAILS


Hi guys! Ever since we moved into the new apartment, I have been dying to share some of our interior with you. Even though there is still tons to get done before our whole apartment is photogenic enough to share with you (I would love to do a video tour one day like the youtubers used to do back in the day), I at least wanted to show you a couple of details from out bedroom. 

To be completely honest, in the beginning, we had no idea which vibe we wanted to go for with the bedroom, but somehow it ended up being this retro swedish (almost) all white & wood kind of room, which has a really cool and calm vibe to it, even though I have to have a small office space in the corner now (which I have written about here). So here is a couple of my favorite details from our bedroom: 


Ahojte! Odkedy sme sa nasťahovali do nového bývania, chcela som sa s vami podeliť o nejaké zábery nášho interiéru. Síce nás ešte bude stáť veľa námahy, kým byt úplne sfotogeničtíme a odvážim sa vám ho celý ukázať (chcela by som niekedy natočiť také to video interiéru ako to kedysi robievali youtuberi), chcela by som sa s vami podeliť o pár detailov z našej spálne. 

Ak mám byť úprimná, na začiatku som si nebola úplne istá, aký vibe by som chcela v spálni mať, vyvŕbil sa z toho však taký retro švédsky (takmer) celý biely & drevený štýl. Naša spálňa na mňa pôsobí upokojujúco, napriek tomu že v jednom rohu mám pracovný kútik (o tom som písala tu). Tu je pár mojich obľúbených detailov: 



We have a retro white & wooden rack on the wall right next to the door, where we have the following on display: old books which I got from my grandma (& she has plenty more still waiting for me), cameras and their equipment (most of it hidden in the Lagerfeld bag), the perfume sets which are already gone, because I have shipped them to the winners of my giveaway.  One "step" lower, we have one of my favorite pieces of my decorations, the Consul typewriter which I got from my grandpa. Next to it are a couple of records, there are many more at the apartment we lived in before which we need to get here. Lower are some newer books, which I want to get a separate book shelf for later on and some other stuff which needs to be placed elsewhere, like our old laptops, the typewriter case etc.


Na stene vedľa dverí mám retro bielo-drevené police, na ktorých máme rôzne veci: staré knihy, ktoré mám od mojej babičky (a čaká ma ich u nej ešte kopec), foťáky a doplnky k nim (väčšina z nich, ako nabíjačky, karty a obaly sa nachádzajú v taške od Lagerfelda). Krabice s parfémami z druhej najvyššie položenej police na nej už nie sú, pretože ich chystám na poslanie výherkyniam môjho giveaway. O "schodík" nižšie sa nachádza jedna z mojich obľúbených dekorácií, Consul písací stroj, ktorý mám zas od môjho dedka. Vedľa neho je pár platní, zvyšok zbierky ma ešte čaká v byte kde sme boli predtým. Nižšie sú nejaké novšie knižky, ktoré by som ale časom rada dala na separátnu policu nad môj pracovný stôl, ktorej sa snáď niekedy dočkám a vedľa nich sú ďalšie veci, ktoré musím dať niekam inam, len ešte neviem kam. Napríklad obal od písacieho stroja, naše staré notebooky a tak .. 



I still haven't red all of these books / Ešte stále som si neprečítala všetky tieto knižky



Bolo nás jedenásť is my favorite record of all time / Bolo nás jedenásť je moja najobľúbenejšia platňa
 

(Dusty) detail of the typewriter / (Zaprášený) detailný záber na písací stroj


Next to the bookshelf (I think I called it a rack before), there is a retro chest of drawers in the same look as the rack, with wooden legs, otherwise all white. On it, we have put our retro Crosley record player, which I have gotten for Viktor for Christmas last year. It's beige and goes perfectly with the furniture in this room. And behind it is the newest addition to our apartment - my flamingo painting! I got it from the website Pixers.cz and it's actually a painting on canvas, which is my favorite kind of paintings. You can view some of their paintings here: pixers.cz/obrazy-na-platne. I still haven't decided where to hang the painting. At first, I wanted to put it in the bathroom, because the room is very cold otherwise and I wanted to live it up a bit. However, as soon as the painting got here, I fell in love with it and now I am still deciding on where to hang it up. Any ideas? 


Vedľa poličiek máme retro komodu v rovnakej optike ako sú police, s drevenými nožičkami, inak celá biela. Na nej máme náš Crosley gramofón, ktorý odo mňa dostal Viktorko minulé Vianoce. Je béžový a skvelo sa hodí k nábytku v spálni. A za ním je najnovší doplnok do bytu - môj plameniakový obraz! Mám ho zo stránky Pixers.cz a je to obraz na plátne, ktoré mám radšej ako klasické typy obrazov, napríklad v rámoch alebo zasklené. Viacero ich obrazov si môžete pozrieť na pixers.cz/obrazy-na-platne. Ešte stále som sa však nerozhodla, kam definitívne tento obraz umiestnim. Pôvodne mal ísť na záchod (áno, na záchod), pretože ho chcem trošku oživiť. Je celý biely a šedý a taký .. depresívny. Každopádne, keď mi obraz prišiel, hneď som sa doňho zamilovala a teraz neviem, či ho nenechám v spálni, alebo niekde inde .. máte nejaké nápady? 





16 comments:

  1. Wow, máš to tam krásne! Tie plameniaky sú neskutočné :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem!! Pôvodne som si myslela že sú trošku "too much" ale úplne ich zbožňujem a chcem viac!!! :D

      Delete
  2. Milujem tieto dekorácie! <3

    www.annslifea.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. krásne detaily, dúfam, že sa s nami podelíš aj o zvyšok ;) a máš platňu Bolo nás jedenááásť! jemine, závidím ako nikdy, to je láska! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dúfam aj ja, najmä preto že by to znamenalo že máme dokončený byt :D Obávam sa však, že to ešte veľmi dlho potrvá :(

      Delete
  4. Máš to tam krásne :) Ten písací stroj by som hneď brala.

    ReplyDelete
  5. Máš to opravdu krásné a útulné :) tento styl se mi moc líbí.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete
  6. Tak toto je nádherné! A ten plameniak je božský!!! <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
  7. Už dlhší čas rozmýšľam o renovácii svojej izby, takže mi článok prišiel vhod. Od mami musím "vyžobrať" gramofón až si kúpim nový nábytok :-)

    ReplyDelete
  8. Krásne a útulne 😊 Úžasné dekorácie.

    Suesanqa

    ReplyDelete
  9. Sponging-this is an extremely straightforward system to add decoration to your dividers. residential painting contractor NYC

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts