Search This Blog

by Petra Dzvoníková

August 26, 2017

SUMMER MAKEUP INSPIRATION


Similar to the summer hair inspiration post, I have decided to show you my three favorites types of makeup for the summer. Even though summer is almost over, I hope you will still get inspired by these.

The first makeup style which I fell in love with this summer is "light it up" (my own invention, haha)! And it is kind of clear, that highlighter is in the forefront in this one. And not just on the cheeks, but also on the nose, under and over the eyebrows, on the cupids bow. I personally went for this type of makeup most often this summer. I don't really like caking on foundation in the summer, but since my skin is (thank god) pretty smooth by itself, I can apply highlighter directly onto it. I add some nude or rosy pink lipstick to it and mascara - maybe also fill in my brows - and my look is done! The glow is most important!


Podobne ako som začiatkom leta pripravila post o letných vlasových trendoch, rozhodla som sa vám koncom leta ukázať moje tri obľúbené štýly makeupu, ktorými sa môžete nechať inšpirovať aj napriek tomu, že leto sa končí. 

Prvý štýl líčenia, ktorý som si toto leto obľúbila, som nazvala light it up! Z čoho už je asi jasné, že sa jedná o líčenie, pri ktorom je vpopredí práve highlighter. A nie len na líčkach, ale aj na nose, nad a pod obočím a na cupids bow (ako sa to sakra povie po Slovensky?! Už nad tým dumám snáď týždeň). Ja osobne som po tomto type líčenia siahala v lete asi najčastejšie. Priznám sa, že nerada si v lete kopím na tvár tony makeupu a keďže mám celkom bezproblémovú pleť, môžem si väčšinu času dať highlighter priamo na líčka bez podkladu. K tomu pridám len nejaký nude, alebo do ružova rúž a mascaru, keď nezabudnem, namaľujem si aj obočie a hotovo! Hlavne nech žiarim highlighterom! 

My other favorite type of summer makeup is no makeup makeup - the technique with which you only enhance your natural features and nobody even notices that you have makeup on. It's like a step down from the previous type of look, just without tons of highlighter. You can lay focus on your eyes if you like them the most, you can accentuate your lips, or your gorgeous natural brows! 


Môj druhý obľúbený typ makeupu je no makeup makeup - teda líčenie, ktoré len zvýrazňuje prirodzenú krásu a vlastne to vyzerá, že ani nie ste namalovaná. Ono je to vlastne len taký step down od prvého looku ktorý som vám predstavila, proste zvýraznených len pár "features" bez toho aby ste sa ligotali. Ak máte krásne oči, zvýraznite ich. Ak chcete fokus na pery, zvýraznite ich. Ak chcete upútať výrazným obočím, doplňte ho! 


Well .. and what kind of summer inspiration would this be if I didn't talk about festival makeup? I have to admit that I have not tried it our myself (probably because of lack of time, glitter and stickers), but I would love to! Well, maybe next year? If I would have to choose my absolute favorite of these, it would be the glittery one. I have always loved freckles on girls and this is kind of like freckles, just shiny! 

Which one of these do you like the most? Let me know in the comment section. 


No .. a čo by to bolo za letnú makeup inšpiráciu, keby som sem nepridala trochu festivalového líčenia? Musím sa priznať, že ja som ho ešte na sebe nevyskúšala (asi najmä z časových dôvodov a nedostatku glitru, nálepiek, ...), ale strašne rada by som sa niekedy hecla. No, možno budúce leto. Ak by som si zo všetkých rôznych typov mala vybrať ten, ktorý sa mi páči najviac, volila by som taký ten trblietkový. Už od malička sa mi na dievčatách páčili pehy a toto je vlastne na štýl namaľovaných pieh, len trblietavých. 

Ktorý z týchto typov líčení vám je najbližší? Dajte mi vedieť v komentároch. 

3 comments:

  1. Nude make-up make-up zbožňujem, tento štýl nosím najčastejšie :)

    ReplyDelete
  2. Krásny článok. ;) :)

    www.annslifea.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. Nude make-up sa mi páči a tak isto aj glitters. Mrzí ma, že som tento rok na žiadny festival neišla, tak som ich nemohla využiť :(

    TheStyleTale ♥.

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts