Search This Blog

by Petra Dzvoníková

August 6, 2017

#INLOVEWITH URBAN DECAY


Hi guys! I have a new beauty post for you today, which is going to be about one brand only - Urban Decay! If you like makeup, watch beauty youtubers or follow any beauty bloggers on Instagram, you just have to know this brand.

I heard about it a very long time ago the first time, back when their naked palettes were becoming popular. I bought one of them (not sure which number) for my friend on Christmas, but never got anything for myself. Back then, I couldn't imagine to buy such an expensive palette for myself. On the other hand, when it came to presents, I never looked at prices.

That's why I was really excited when I was invited to a workshop with the official makeup artist for Urban Decay, Jillian Ward, and finally got to try some Urban Decay products myself and also learn about them, as well as about the brand itself. You can read about the workshop here. After the workshop, we also got a little present from Urban Decay - I got a glittery eyeliner and a violet lipstick. Since then, I was planning to get some other products as well - for example an eyeliner made especially for the waterline, a makeup removing stick and finally, my own eyeshadow palette.

Can you imagine how excited I was when the package with these has arrived?! I was more and more excited after each product I pulled out of the bag. Well, I guess you can imagine how excited I was if you follow my instastories (@petush.naskleefashionblog).

In this post, I would like to tell you a little about each of the products I already tried most of them out and also created a look using some of them. However, I will show you the look in a separate post, so that this one is not that long. I feel like my beauty posts are always incredibly long! Maybe it would make sense to record videos about beauty instead?


Ahojte! Dnes mám pre vás nový článok z kategórie beauty, ktorý sa bude točiť okolo jednej jedinej značky, ktorou je Urban Decay! Ak sa viac-menej zaujímate o beauty, sledujete youtuberky ktoré sa kráse venujú vo svojich videách, prípadne máte nejaké beauty blogerky na instagrame, túto značku jednoducho musíte poznať. 

Ja som o nej počula už veľmi dávno, keď sa ich paletky začali stávať strašne populárnymi medzi blogerkami a také dva či tri roky dozadu na Vianoce som jednej kamoške kúpila na Vianoce ich paletku. Napriek tomu, že aj ja som po jednej z nich túžila, v tej dobe som si nevedela predstaviť minúť na seba a svoju kozmetiku také peniažky. Čo sa týka darčekov, na tých som zas nikdy nešetrila. Takže kamoška dostala UD Naked Paletku (už si nepamätám ktoré číslo) a ja som si kúpila nejakú tú lacnú napodobeninu za pár šupov. 

O to viac som sa potešila, keď som pred časom dostala možnosť zúčastniť sa workshopu s oficiálnom makeup artistkou pre Urban Decay, Jillian Ward a konečne som si mohla vyskúšať produkty od tejto značky a takisto sa o nich niečo dozvedieť. Fotky z tohto eventu nájdete tu. Po workshope sme dostali od Urban Decay dva malé darčeky a u mňa to bola glitrová linka na oči a fialový rúž na pery. Odvtedy som mala v pláne si zaobstarať viacero ďalších produktov, medzi nimi napríklad linku na oči určenú na vnútorné viečko, stick na odmalovanie a už konečne aj svoju vlastnú paletu. 

Keď mi prišiel balíček s týmito produktmi, ani si neviete predstaviť ako som sa potešila. A po každom jednom produkte, ktorý som z krabice vytiahla, som sa tešila viac a viac. Teda vlastne ak ste v ten deň sledovali moje Instastories (@petush.naskleefashionblog), tak asi si tú radosť predstaviť viete, haha.

V tomto článku by som vám rada jednotlivé produkty predstavila. Už som ich stihla aj poskúšať a nafotiť s nimi aj look, ten však pridám až v separátnom poste, aby tento nebol až taký dlhý. Celkovo mám pocit, že beauty posty mám čím ďalej tým dlhšie a dlšie .. možno by malo význam robiť ich aj vo videoforme? 




Liquid Aura Illuminating Mix-In Medium - Weightless Fluid Foundation Booster: This product is actually a kind of an universal highlighter. According to the packaging, you are supposed to mix it into your foundation before applying it. It will change the foundation a little bit and make it more illuminating. It can also be used on top of foundation as a regular (liquid) highlighter. 

Rehab Makeup Prep - Pore Refining Peel: This is a mask, which is supposed to be used before applying makeup to prep the skin for foundation. It should refine pores, which I cannot say if it does, because I don't really have an issue with visible pores. I use it on my nose, which is in my opinion the most problematic part of my face. And it really does prep it for foundation application - it kind of smoothes the skin out. By the way, I like peel off masks the most, I love the peel off part, haha! 

Meltdown Makeup Remover - Cleansing Oil Stick: This is the one product I haven't tried out yet and I don't even know why. I wanted to get it ever since I was at that workshop, but I always forget that I have it now and remember only after my makeup is already removed. It is supposed to be applied to dry skin, it should foam up and should be able to remove also waterproof makeup, so I am really curious if it actually does. By the way, it smells heavenly! 


Ako prvé by som vám chcela predstaviť tieto tri beauty produkty, z ktorých jeden je práve ten, ktorý som unbedingt chcela. Ako sa povie unbedingt po slovensky prosím vás? :D 

Liquid Aura Illuminating Mix-In Medium - Weightless Fluid Foundation Booster: Tento produkt je vlastne taký univerzálny rozjasňovač. Podľa nápisu na obale sa môže buď vmiešať do makeupu, ktorému tým pádom trochu zmení konzistenciu a rozjasní ho, môže sa však používať aj na makeup, na rozjasnenie ako také.

Rehab Makeup Prep - Pore Refining Peel: Toto je vlastne maska, ktorá sa má používať napríklad pred nanášaním makeupu, aby vyhladila a zjednotila pleť. Má vizuálne zmenšovať póry, čo ja potvrdiť neviem, pretože v tomto sa moja pleť drží v dobrej norme a vyhladzovať miesta, kam sa nanáša. Ja ju teda používam najmä na nos, ktorý považujem za najproblémovejší z celej mojej tváre. Lepšie sa mi naňho vďaka nej nanáša makeup. Ja inak peel off masky milujem, to sťahovanie mi robí vždy strašnú radosť. 

Meltdown Makeup Remover - Cleansing Oil Stick: Tento produkt som ešte nevyskúšala a ja vlastne ani neviem prečo. Už od spomínaného workshopu mi bol sympatický, ale nejak naňho vždy zabudnem a spomeniem si až keď som odmalovaná. Má sa nanášať na suchú pleť, na ktorej sa spení a má byť schopný zbaviť sa aj vodeodolného makeupu, tak som zvedavá. Inak krásne vonia! 


Urban Decay Naked Heat palette: Here we have her, my first ever Urban Decay eyeshadow palette. Would you please appreciate her beauty? Naked Heat offers an amazing range of matte, as well as shimmery shadows and you can really create any kind of look with it. You can go for a natural, everyday look, you can also create a glamorous evening look with it and you can also go for an artistic, dramatic makeup. To be honest with you, I wasn't as excited about the palette as I would have thought after I have used it for the first time, however, I realized that not the eyeshadow, but the brushes I have used were faulty of my dissatisfaction. I have two different kinds of makeup brushes - I have cheap brushes I usually just use for experiments and I have more expensive Zoeva brushes, which I want to keep as long as I can in their perfect condition. Especially the ones my boyfriend got me for Christmas (it's a black & copper set). But back to the palette - I am absolutely in love with it now! I use it almost every day! I also love the packaging - those matches are absolutely A-MA-ZING!!! And when it comes to the pigmentation, just have a look at the swatches below .. I don't think I have to add anything more, haha.


Urban Decay Naked Heat paleta: Tak tu ju máme, moju prvú paletu očných tieňov od Urban Decay a rovno v takýchto krásnych farbách! Naked Heat ponúka nádherný výber ako matných, tak aj trblietavých tieňov a dá sa s ňou vyčarovať obrovské množstvo rôznych lookov. Od úplne jednoduchého na bežné nosenie, cez glamour makeup na večer, až po dramatický umelecký. Musím sa priznať, že po prvom použití som nebola úplne nadšená, no čoskoro som si uvedomila že zlé krytie tieňov nebolo spôsobené nimi ako takými, ale štetcami, ktoré som použila. Ja mám totiž dva druhy štetcov - jedny také lacné na rôzne experimenty a potom pár setov zo Zoevy, ktoré si chránim ako oko v hlave. Najmä ten posledný čierno-copper set, ktorý som dostala od priateľa na Vianoce. No naspäť k paletke - som z nej nadšená a používam ju takmer každý deň odkedy mi prišla. A neskutočne sa mi páči jej obal - tie zápalky sú GE-NI-ÁL-NE!!! A čo sa týka toho pigmentu, myslím že k nemu netreba veľa hovoriť, stačí sa pozrieť na obrázok nižšie. 


After Glow Highlighter Palette: I don't know where to begin with this treasure. When I saw it in the package, I was instantly really excited. The packaging is breathtaking, so I had really big expectations regarding the content of the palette. And those were also met! Because inside were 4 absolutely beautiful highlighters, accompanied by the words: Get it on. Glow. Repeat. I have to admit that I would probably not go for these colors of highlighters myself, so I was really surprised that I actually like all of them on me. The pink one is my absolute favorite! When it comes to coverage or rather pigmentation of these, they are not the kind of highlighters which make you look like a glazed donut after one stroke. They are really light, perfect for everyday use, but can also be layered. Top!


After Glow Highlighter Palette: Ach, tak pri tejto paletke rozjasňovačov ani neviem kde začať. Tú keď som zbadala v balíčku, prišlo obrovské nadšenie. Ona je totiž krásna už aj zvonku, takže očakávania na vnútro sú už od začiatku obrovské. A tie sa aj naplnia. Vnútri sú totiž 4 highlightery, každý v inom odtieni. A heslo od Urban Decay: Get it on. Glow. Repeat. Priznám sa, že ja by som si tieto odtiene asi sama nekúpila, pretože by ma nikdy ani vo sne nenapadlo, že by na mne mohol vyzerať dobre ružový highlighter! Práve ten sa však stal mojím absolútnym no.1 z celej paletky! Čo sa týka krytia, resp. pigmentu, tieto highlightery nepatria k tým, ktoré z vás spravia glazed donut. Sú veľmi jemné, dajú sa však samozrejme vrstviť. Za mňa top! 




Naked Skin Shapeshifter - Contour - Color Correct - Highlight Palette: Now this is a real tongue twister! Or in this case, finger twister, haha. When I opened this products, the first thing I saw was the mirror and four powder shades - three contours and one highlighter. It was only when I read the packaging, I found out that there were also creamy shades inside - two contours, two color-correctors and one pearl-highlighter. For me, the powder side is definitely the better one. I have to admit that I am a complete beginner when it comes to creamy contouring. Maybe I should watch some Youtube tutorials! By the way, my absolute favorite is the powder highlighter, which has AMAZING coverage and stays on for hours! 


Naked Skin Shapeshifter - Contour - Color Correct - Highlight Palette: Až sa mi zamotal jazyk, haha. Resp. pršteky na klávesnici. Keď som otvorila tento produkt, prvé čo som videla bolo zrkadlo a 4 pudrové "tiene" - tri kontúrovacie a jeden highlightový a zrkadlo. Až keď som si prečítala obal produktu mi doplo, že paletka má aj druhú, krémovú stranu, na ktorej sú dve kontúrky, dva color-korektory a jeden perleťový highlighter. Čo sa týka mňa, určite viac fandím pudrovej strane. Musím sa totiž priznať, že som ešte stále neprišla na to, ako sa správne pracuje s takýmito krémovými produktmi. Asi by som sa mala trochu dovzdelávať nejakými tutoriálmi na Youtube. Inak môj top z tejto paletky je jednoznačne ten púdrový highlighter, ktorý má ÚŽASNÉ krytie a vydrží hodiny! 


↑ creamy part ↓ powder part // ↑ krémová časť ↓ pudrová časť


What are your thoughts on Urban Decay? // Čo hovoríte na Urban Decay? 

4 comments:

  1. O tejto značke počúvam už z viacerých strán.. Heat paletka má naozaj krásne odtiene :)
    Caroline

    ReplyDelete
  2. počula som kde-tade, ale so značkou nemám žiadne skúsenosti.
    rada by som, hlavne paletky, všetky majú krásne farby! ^^.

    KEJMY ♥.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som poznala predtým len paletky tieňov, ale napríklad tie highlightery ma dostali najviac!

      Delete

Fun

Education

Podcasts