Search This Blog

by Petra Dzvoníková

May 18, 2017

MY COLLECTION: MAC LIPSTICKS


Hello there! Today, I decided to show you a small part of my beauty collection. I did not want to start with the series until we moved apartments, because in the new one, I will get to have my own beauty station and will finally be able to have stuff organised again. However, since I am still sick at home (and will be for the whole next week), I decided to post the first part. It took some time to find the two lipsticks I use the most, because instead of having them neatly put into my lipstick organiser (similar to this one), they were in the bags I wore recently. 

I am a proud owner of 5 lipsticks and believe me, it would be many more, would I not fall in love with liquid lipsticks some time ago and only buy those from then on. But if you have a boyfriend whom you love to kiss all the time and you are a lipstick wearer, liquid lipsticks are the perfect solution. 

But back to M.A.C. and their amazing cute compact lipsticks. You can read more about them and see the swatches below. 


Ahojte! Dnes som sa vám rozhodla predstaviť kúsok z mojej beauty kolekcie. Nechela som s touto sériou článkov začať, kým sa nepresťahujeme do nového bytu, pretože tam budem mať svoj vlastný beauty stolík a budem mať možnosť si všetko konečne pekne zorganizovať. Keďže som však stále chorá doma (a budem aj celý ďalší týždeň), rozhodla som sa prvú časť pripraviť už teraz. Chvíľu mi trvalo nájsť tie dva, ktoré najčastejšie používam, pretože sa samozrejme nenachádzali v mojom krásnom organizéri (podobnom tomuto), ale v kabelkách. 

Som hrdým vlastníkom 5 rúžov tejto značky a bolo by ich ešte viac, keby som sa pred nejakou dobou nezamilovala do tekutých rúžov a nekupovala si odvtedy už len tie. Keď máte priateľa, ktorého strašne radi bozkávate a zároveň chcete nosiť rúže, tekuté rúže sú vašou jedinou možnosťou. 

Ale späť k M.A.C. a ich úžasným, zlatým, kompaktným rúžom. Viac sa o nich dočítate nižšie, kde nájdete aj vzorky. 




The first lipstick I ever got from M.A.C was in the shade HUG ME. It was recommended to me by the employee I talked to when I visited the store when I told her that I was looking for something nude, similar to the colors Kylie Jenner used to wear back then (like here). It is a pinkish nude color from the Lustre lipsticks, which means that it has a semi-gloss finish. It's the one I go for when I don't feel like using any bold colors, for example when I go for dark eye makeup, or if I want to go for a completely natural look. 

The second one I got was MEHR, which is still my most favorite pink lipstick from all the ones that I own. It's a very nice, soft pink nude and the reason why I fell in love with MAC's matte lipsticks. I also think that it's a shade which would look amazing on everyone! 

Now I'm not a 100% sure which is third I got, so I am just gonna tell you about them in no particular order. The shade CAPTIVE, which you can see on the top right picture above, was one of those I got because I just felt like buying a new lipstick. I think it's gonna be one of my summer favorites, since the color is definitely very summery. Also, it smells heavenly! It's from the satin collection, so it has a velvet sheen finish. 

VIVA GLAM III is the one I got for myself on Christmas. I went to M.A.C to get a Christmas present for Viktorka and ended up also getting this one for myself. It's a dark berry-brown matte shade, completely different from how looks on MAC's homepage (there, it looks like a strawberry red). This shade was launched in 2000 and what persuaded me to buy it, even though I was not planning on buying anything for me that day, was that every cent of the selling price goes toward helping women, men and children living with and effected by HIV/AIDS. 


Prvý rúž od M.A.Cu ktorý som si kedy kúpila bol odtieň HUG ME. Odporučila mi ho predajkyňa, keď som hľadala niečo podobné tomu, čo v tej dobe nosila Kylie Jenner (niečo takéto). Je to ružovkastá telová farba a patrí do rady Lustre, čo znamená že má polo-lesklý finish. Je to rúž, po ktorom siahnem keď nemám náladu na výrazné pery - buď keď mám výrazne namalované oči, prípadne keď chcem dosiahnuť úplne prirodzený look. 

Druhý ktorý som si zaobstarala bol MEHR čo je doteraz môj obľúbený ružovkastý rúž zo všetkých, ktoré vlastním. Je to krásna jemná ružová a vlastne dôvod, prečo som sa zamilovala do matných rúžov od M.A.Cu. Taktiež si myslím, že sa jedná o odtieň, ktorý musí svedčať snáď každému. 

Nie som si istá, ktorý bol tretí z mojich rúžov od tejto značky, takže už nebudem pokračovať v žiadnom konkrétnom poradí. Odtieň CAPTIVE, ktorý môžete vidieť na fotke v pravom hornom rohu na fotke bol jeden z tých rúžov, ktoré som si kúpila proste preto, že som mala náladu na nový rúž. Myslím, že to bude jeden z mojich obľúbencov najmä v lete, pretože má aj taký letný radostný odtieň ružovej. A keby ste cítili, ako krásne vonia! Patrí do saténovej kolekcie, čo znamená, že má zamatovo lesklý finish. 

VIVA GLAM III som kúpila samej sebe na Vianoce, keď som bola vyberať darček pre Viktorku. Je to tmavá matná slivkovo-hnedá farba, ktorá teda v linku na homepage vyzerá úplne inak, ako v skutočnosti (na stránke vyzerá skôr ako jahodovo červený). Tento odtieň MAC spustil v roku 2000. Okrem toho, že sa mi odtieň páčil ma ku kúpe presvedčilo aj to, že každý cent z ceny predaja tohto rúžu putuje na pomoc ženám, mužom a deťom žijúcim s alebo ovplyvneným HIV/AIDS. 


And which one is my ultimate favorite? / A ktorý mám úplne najradšej? 


PERSISTENCE! Persistence is my favorite shade from MAC Cosmetics. According to the label themselves, it's a matte peachy cinnamon shade. Yum! That sounds so delicious! It also smells really nice, even though the smell has nothing to do with either cinnamon, or peach. It's a beautiful nude shade, which compliments every skin tone and can be worn with any type of makeup. For real! I also think that it's my favorite because I got it from my boyfriend. He bought it for me even though he thinks that my love for makeup is absolutely ridiculous, haha. 

And I could not finish this post without mentioning my everyday lipstick helper - Prep + Prime Lip. According to M.A.C, it's a color free lipstick base that adds light moisture, smoothes and refines. According to myself, it's the perfect lipstick base, especially for matte, or liquid lipsticks. I take it everywhere with me and use it before applying any lipstick. It preps my lips and also helps the lipstick stay on much longer. 

Do you own any lipsticks from M.A.C Cosmetics? Which one of mine to you like the most? 


PERSISTENCE! Persistence je môj najobľúbenejší odtieň od MAC Cosmetics. Ak sa držíme ich popisu tohto rúžu, jedná sa o odtieň "matná škoricová broskyňa". Mňam! To znie neskutočne dobre! A rúž krásne aj vonia, aj keď so škoricou alebo broskyňou tá vôňa veľa spoločného nemá. Je to krásny telový odtieň, ktorý podľa mňa pasuje ku každému tónu pleti a dá sa kombinovať s akýmkoľvek typom líčenia. A to myslím fakt vážne! Okrem toho si myslím, že tento rúž od MACu je mojím obľúbeným aj preto, že som ho dostala od môjho skvelého priateľa. Kúpil mi ho napriek tomu, že si o mojej láske k šminkám myslí svoje, haha. 

No a tento post by som nemohla ukončiť bez toho, aby som spomenula môjho každodenného rúžového pomocníka - Prep + Prime Lip. Sama značka M.A.C ho popisuje takto: je to bezfarebný podklad pre rúže, ktorý pridáva perám jemné zvlhčenie, vyhladzuje a zjemňuje. Ja by som ho popísala nasledovne: Je to dokonalý podklad pod rúže, najmä tie matné a tekuté. Nosím ho so sebou všade a používam ho naozaj pod každý rúž. Moje pery na rúž pripraví a pomôže mu udržať sa na nich dlhšie. 

Máte nejaké rúže od M.A.C Cosmetics? Ktorý z tých mojich sa vám páči najviac? 


4 comments:

  1. Amazing collection!;-)<3
    www.blogellive.com

    ReplyDelete
  2. Řasenky od MAC dobrý. Rtěnky? Nikdy... Zalézají do rtů, rozpíjí se a nedrží. Navíc je MAC testován na zvířatech a tím u mě skončil nadobro.. Ale článem se mi strašně líbí co do popisu a rozložení :). Hezký! Jen tak dál :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faaakt? Tak takú skúsenosť som s nimi ešte nemala. Teda .. nespokojná som bola len s tekutým rúžom od nich, ktorého kúpu doteraz ľutujem. Ale tieto si pochvaľujem, nikdy sa mi ešte nestalo že by sa mi rozpili, aj celkom dobre držia, ale ako aj píšem v článku .. vždy ich nosím aj s podkladom :)

      Delete

Fun

Education

Podcasts