Search This Blog

by Petra Dzvoníková

May 11, 2017

MODERN KITCHEN INSPIRATION


all pictures for this inspiration board were taken from Pinterest (searchterm: modern kitchen inspiration)

Hi guys! As some of you might know, me and my boyfriend are currently in the process of moving apartments. He bought an apartment almost two years ago, but since the whole building was new, we got the keys just about a week ago and now we can finally start the moving process. We have been lucky to be able to live at his parents' apartment until we make the move, because they have moved out to a new house a couple of months after we got together. 

So now it is time to set everything up! The only piece of furniture we have right now is the sofa, which we built last week (we were putting it together till midnight!) and the other two things fixed in the apartment already are the toilet and the bath tub. So there is loads of stuff we will need to get, build, install, get done .. 

Today, we have finally decided on how we wanted our kitchen to look. And you have no idea how happy I am! The first time we have visited a kitchen studio was at the end of January, or at the beginning of February, I am not quite sure. But it definitely feels like ages ago. We went through a couple of studios until we found the right one for us. We thought we had an idea of how we wanted the kitchen to look like, as far as the positioning of everything goes. We want an American fridge, so it was a real challenge to fit it into our tiny kitchen area and have everything else in there too. Then we started deciding on the colors, which was a pain in the ass. As far as "getting inspired" on Pinterest goes, we both liked similar color combinations, however, I feel like I was always thinking "we have to open up the small space with bright colors", as opposed to Viktor, who didn't mind dark colors as well - for example a dark kitchen counter. After more than a month, we have finally decided on what we both liked and wanted to have in our kitchen. Success! However, when I looked at the design draft yesterday, I realised that I was not very excited about the positioning of everything .. to put it mildly. After thinking it all through again, I finally decided on what would be the best option, just needed to get Viktor on board. And as we tried my version when we were at the kitchen design studio, we all agreed that it made sense. I was so relieved! We will have a kitchen which we both like and are happy with!! 

When we were deciding on everything, we gathered most of our inspiration on Pinterest, so I wanted to share some of the kitchens I liked with you too. Maybe some of you are or will be building a new kitchen soon and will get inspired by this as well, at least I hope you will. Pinterest also helped me determine and name the style I like. When it comes to interior design, I love the combination of modern, nordic and retro styles. For our kitchen and the living room, I would love to go in the "modern nordic" direction, in the bedroom, I would love to go for the "nordic and retro" vibes. And even though I love darker colors in interior as well, I think that these are better used as accent colors (for example in decorations) in small spaces, not for major furniture pieces. 

So for now, I will leave you with this inspiration board, but hope that I will soon be able to show you details from our kitchen so that you can see what we came up with! 


Ahojte! Ako niektorí z vás možno vedia, momentálne sa s priateľom nachádzame v procese sťahovania, respektíve zariaďovania nového bytu. Byt kupoval už pred dvoma rokmi, ale keďže sa jedná o novostavbu, kľúče sme dostali až teraz a môžeme konečne začať celý sťahovací proces. Doteraz sme mali to šťastie bývať spolu v byte jeho rodičov, ktorí sa odsťahovali na Záhorie chvíľu po tom, ako sme sa dali dokopy. 

Takže nastal čas začať riešiť byt! Momentálne máme len jeden kus nábytku a tým je gauč, ktorý sme minulý týždeň konečne postavali (a stavali sme ho do polnoci!). Ďalšie dve veci, ktoré už v byte sú, je záchod a vaňa. Inak nič. Čo teda znamená, že toho máme pred sebou až až. 

Dnes sme sa konečne rozhodli, ako chceme aby vyzerala naša kuchyňa a neviete si predstaviť, akú mám z toho radosť! V prvom kuchynskom štúdiu sme boli tuším koncom januára, alebo začiatkom februára, už si to presne nepamätám. Každopádne, bolo to poriadne dávno! Pochodili sme dobrých pár štúdií, až kým sme našli to pravé orechové. Vtedy sme si mysleli, že vieme, ako chceme aby kuchyňa vyzerala - minimálne čo sa týka celého rozloženia. Chceli sme americkú chladničku,  ktorá nám akurát tak všetko komplikovala, keďže máme celkom malú kuchyňu. Každopádne akonáhle sme prišli na to, ako by sa dala zorganizovať kuchyňa aby sa tam chladnička zmestila, už sme boli rozhodnutí, že tak ostane. Potom sme sa začali baviť o farbách a to bol horor! Snažili sme sa inšpirovať na pintereste, kde sa nám viac-menej páčilo to isté, ja som však rozmýšĺala štýlom "nemôžeme si dať do malého priestoru tmavú kuchyňu, musíme ju práve farbami opticky otvoriť" a Viktorovi tam tmavé farby veľmi nevadili, chcel napríklad tmavú linku. Po asi mesiaci sme sa konečne zhodli na farbách a prevedeniach, ktoré by sa nám tam obom páčili, čo bol obrovský úspech! Keď som sa však včera ešte raz pozrela na kuchyňu tak, ako bola naplánovaná, veľmi sa mi to rozmiestnenie nepáčilo .. aby som sa vyjadrila slušne a v skratke. Rozmýšľala som o tom, ako by sa to dalo preorganizovať a keď som sa konečne rozhodla na verzii, ktorá by sa tam najviac hodila a bola by aj praktická, zostávalo mi len presvedčiť aj Viktorka. Dnes ráno sme skúsili nadesignovať moju verziu a nakoniec sme sa všetci zhodli, že to bude tá najlepšia možnosť. Ani si neviete predstaviť, ako som si vydýchla! Budeme mať kuchyňu, s ktorou sme obaja spokojní a obom sa nám páči!!

Keď sme sa rozhodovali čo a ako, väčšinu inšpirácie sme čerpali z Pinterestu. Preto som sa chcela aj s vami podeliť s tým, čo sa nám páčilo a čoho sme sa čiastočne držali. Možno práve teraz riešite, alebo budete čoskoro riešiť novú kuchyňu a môžete sa nechať inšpirovať. Aspoň teda dúfam, že vás tieto kuchyne trochu inšpirujú! Pinterest mi vlastne aj tak celkovo pomohol určiť a pomenovať, aký štýl interiérového designu preferujem. Mám rada mix moderného, severského a retro designu. Čo sa týka našej kuchyne a obývačky, chcela by som sa držať práve moderného a severského štýlu, zatiaľ čo pri spálni by som radšej išla do seversko-retro interiéru. Aj napriek tomu, že mám rada aj tmavé prvky v interéri, som názoru, že do malých priestorov by mali byť tmavé farby integrované len okrajovo - napríklad v doplnkoch, nie v nábytku. 

Na teraz sa s vami podelím len o tento inšpiračný board. Dúfam však, že čoskoro sa s vami budem môcť podeliť aj o pár záberov z našej vlastnej kuchynky! 



9 comments:

  1. Looks almost like at my home, haha!;-)<3
    www.blogellive.com

    ReplyDelete
  2. Zariaďovanie ma strašne baví, hlavne keď mám voľnú ruku a môžem sa s tým vyhrať :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  3. Na inšpiráciu skúste profily na instagrame alebo fb @homepixcz poprípade aj stránku www.homepix.cz :)

    ReplyDelete

Fun

Education

Podcasts