Search This Blog

by Petra Dzvoníková

May 10, 2017

ANNIVERSARY

 
Good afternoon everyone! How are you doing? To be honest, I myself am not doing good at all. I have not been doing good the whole last week, but thought that I can get through it without having to go to the doctor. Well, as it turns out, I thought wrong. So now I am laying on our couch for the second day already, trying to get better. 

Some time ago, I promised that I will post some pictures from our anniversary (original post here). As usual, we celebrated by going to late lunch/dinner (we always go out to eat every time we celebrate something. We love to eat, haha) and I have also ordered a raw cake as a surprise for Viktorko. I would have loved to make a cake myself, but since we were gone the days before our anniversary, there was no chance (photos from our trip here and here). And I don't regret it one bit - this case was made of fresh strawberries and it was absolutely delicious! It was the first raw cake I ever ate and I gotta admit, it's definitely not going to be the last. If you are ever in Bratislava and in need of a raw cake, make sure to check out befresh, which is where I got this one. 

We went to have the "main course" to Edo Kin, a sushi and wok place, where we wanted to go for a very long time already. The food was delicious, we ordered miso soup, I had tofu curry as the main course and Viktorko had fish curry, we also ordered a vegetarian sushi set to split between the two of us. We ended up taking my whole curry home, because I just couldn't eat it all! Typical me, always ordering too much food! 

Here is a couple of pictures from our delicious anniversary dinner and also two pictures (yes, it had to be two!) of the amazing strawberry cake! How do you like to celebrate anniversaries? 


Ahojte, prajem vám všetkým príjemný podvečer. Ako sa máte? Aby som bola úprimná, ja sa teda momentálne vôbec dobre nemám. Celý minulý týždeň som sa cítila zdravotne nie úplne v poriadku, ale celý čas som dúfala, že sa dám do poriadku sama, bez pomoci lekárky. Well, ukázalo sa, že k nej predsa len budem musieť zájsť a tak som od včera na PNke a snažím sa dávať dokopy. 

Pred nedávnom som vám sľúbila, že postnem nejaké fotky z nášho výročia (pôvodný post tu). Ako to u nás býva, "oslavovali" sme jedlom - boli sme na večeri (alebo neskorom obede) a okrem toho som objednala raw tortu z befresh ako prekvapenie pre Viktorka. Chcela som radšej spraviť nejakú sama, ale keďže sme boli až do nedele (výročie sme mali v pondelok), nebolo kedy (fotky tu aj tu) . A vôbec neľutujem! Torta bola z čerstých jahôd a bola výborná! Pôvodne som si myslela, že ju sami ani nezjeme, ale bola tak dobrá, že sme ju (takmer) celú spráskali len my dvaja! Bola to prvá raw torta, ktorú som kedy jedla a určite nebola posledná! Aj vám ich môžem len a len odporučiť. 

Na "hlavné jedlo" sme šli do reštaurácie Edo Kin, kde robia sushi, aj wok. Už dlhšiu dobu sme tam chceli ísť, takže toto bola ideálna príležitosť. Obaja sme si dali miso polievku, ako hlavné som si dala tofu curry a Viktorko mal rybacie curry. Ako "dezert" sme si dali vegetariánsky sushi set. A ako to tak u mňa býva, samozrejme som všetko nezvládala zjesť, pretože mám väčšie oči ako žalúdok, takže tofu som si takmer celé odniesla aj domov. 

Tu je pár fotiek z našej výbornej výročnej večere a aj dve fotky (áno, museli byť až dve!) tej skvelej jahodovej torty! Ako vy oslavujete najradšej výročia? 


miso


we both like curry // obaja máme radi karí


and this is how happy I am when I see sushi! // a takáto som šťastná, keď vidím sushi!


and here is one more picture of that delicious (and beautiful) cake // a tu je ešte jedna fotka tej vynikajúcej (a krásnej) torty



1 comment:

Fun

Education

Podcasts